Ensimmäinen pizza ehti melkein hävitä parempiin suihin ennen kuin ehdin kameran ottaa esille, mutta tässä viimeinen pala jauheliha-pepperoni-ananas-pizzaa |
Tiistai-ilta ja mieli teki pizzaa pitkästä aikaa! Siis katselmus kaappiin ja taikinan tekoon. Teen aina pohjan vähän sinnepäin eli aineita en kauheasti mittaile. Tästä nestemäärästä riittää kahteen pellin kokoiseen pyöreään pizzaan.
Pohja:
4 dl lämmintä vettä (tarpeeksi lämmintä kuivahiivaa varten
suolaa
vähän sokeria
loraus öljyä
jauhoja
n. 1 tl kuivahiivaa jauhoihin sekoitettuna
Kana-ananas-pepperoni-kevätsipuli-paprika-pizza |
Pizzan kaulimisen jälkeen levitän pohjalle paseerattua tomaattia, pizzamaustetta ja sitten sitä, mitä kaapista löytyy. Viimeiseksi reilu kerros juustoraastetta. Jotkus laittavat juuston mieluummin täytteiden alle, mutta itse pidän siitä, että juusto kupruilee kunnolla päällimmäisenä. Kuvien alta näkyy, mitä meiltä löytyi kaapista tänään :)
Vanhan uunini lämmitin aina mahdollisimman kuumaksi (n. 275 C), mutta uudessa uunissa, joka on myös pizzatoiminnolla varustettu, riitti 230 C.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti