tiistai 15. toukokuuta 2012


Ensimmäinen pizza ehti melkein hävitä parempiin  
suihin ennen kuin ehdin kameran ottaa esille,
mutta tässä viimeinen pala jauheliha-pepperoni-ananas-pizzaa
                    PIZZAA  
Tiistai-ilta ja mieli teki pizzaa pitkästä aikaa! Siis katselmus kaappiin ja taikinan tekoon. Teen aina pohjan vähän sinnepäin eli aineita en kauheasti mittaile. Tästä nestemäärästä riittää kahteen pellin kokoiseen pyöreään pizzaan.

Pohja:
4 dl lämmintä vettä (tarpeeksi lämmintä kuivahiivaa varten
suolaa
vähän sokeria
loraus öljyä
jauhoja
n. 1 tl kuivahiivaa jauhoihin sekoitettuna

Kana-ananas-pepperoni-kevätsipuli-paprika-pizza
Teen taikinan monitoimikoneessa, johon vain laitan kaikki ainekset sekaisin ja annan koneen käydä. Lisäilen jauhoja niin kauan kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta eikä tartu sormiin. Annan nousta vajaan tunnin verran.

Pizzan kaulimisen jälkeen levitän pohjalle paseerattua tomaattia, pizzamaustetta ja sitten sitä, mitä kaapista löytyy. Viimeiseksi reilu kerros juustoraastetta. Jotkus laittavat juuston mieluummin täytteiden alle, mutta itse pidän siitä, että juusto kupruilee kunnolla päällimmäisenä. Kuvien alta näkyy, mitä meiltä löytyi kaapista tänään :)
Vanhan uunini lämmitin aina mahdollisimman kuumaksi (n. 275 C), mutta uudessa uunissa, joka on myös pizzatoiminnolla varustettu, riitti 230 C.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti