sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

SUKLAAJÄLKKÄRI PURKISSA
 Juhannuksen herkutteluja oli myös Annin tekemä taivaallisen hyvä purkkiherkku. Näitä erilaisia lasipurkkeihin tehtyjä juomia tai ruokia näkee nykyään vähän joka paikassa. Sinänsä näppärä tapa koota ainekset kasaan ja kuljettaa vaikka piknikille mukaan. Meillä tämä syötiin kuitenkin ihan kotona ja vaikka ajattelin ensin, että purkista on vaikea ottaa omaan kippoon jälkiruokaa, ei se ollutkaan hankalaa, kun on vain tarpeeksi iso lusikka.
Mousse itsessään oli niin hyvää, että sitä täytyy joskus tehdä ihan sellaisenaankin nauttittavaksi!
SUKLAAJÄLKIRUOKA PURKISSA

100 g kaurakeksejä
50 g voita
Suklaamousse:
200 g taloussuklaata
2 dl kuohukermaa
1 prk (180-200g) maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl vahvaa kahvia

vaahtokarkkeja

Voit tehdä jälkiruoan yhteen isoon kulhoon/purkkiin tai valmiisiin annosmaljoihin. Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Laita keksiseos astian pohjalle.
Sulata suklaa vesihauteessa melkein kokonaan (suklaaseen saa jäädä pieniä paloja). Vaahdota kerma. Yhdistä vähän jäähtynyt suklaa ja kermavaahto keskenään. Sekoita tuorejuustoon kahvi. Yhdistä seokset ja kaada astiaan. Ripottele päälle runsaasti pieniä vaahtokarkkeja. Laita kylmään vähäksi aikaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti