tiistai 23. kesäkuuta 2015

HOT & SPICY & JUICY & CRISPY
- chipotle-kanavuoka
 Yhteispelillä sujuu, todettiin tyttären kanssa, kun suunniteltiin ja kokkailtiin ja kasailtiin tätä mahtavaa chipotle-vuokaa, joka sai alkunsa vaatimattomasta Indian salsa chipotle -purkista. 
Napattiin se kaupan hyllyltä mukaamme ja vasta jälkikäteen mietimme, mitä siitä tekisi. Siinä sitten keräiltiin kaapeista kaikkia aineksia ja - voilá! saatiin aikaiseksi mielettömän hyvä, tulinen, rapea ja mehevä kanaruoka. Ehdottoman suositeltava kokeilu!
CHIPOTLE-KANAVUOKA

Nacho-lastuja
n. 450 g kanafileitä
1 sipuli
1-2 kevätsipulia varsineen
1 punainen paprika
1-2 dl pakastemaissia
1 prk kidney-papuja
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
1 rpk Indian salsa chipotlea
1 prk (125g) smetanaa (tai creme fraichea)
2 dl Emmental-juustoraastetta
1 dl cheddar-juustoa kuutioina tai raasteena
Päälle:
rucolaa
kirsikkatomaatteja
creme fraichea

Laita uunivuoan pohjalle reilu kerros nacho-lastuja. Kuullota rouheasti pilkotut sipulit ja paprikat pannulla öljyssä ja mausta ripauksella sormisuolaa ja mustapippuria. Kaada sekaan pakastemaissit ja anna niiden sulaa ja kaada kaikki nachojen päälle. Pilko kanafileet pieniksi ja paista pannulla kypsäksi. Lisää sekaan valutetut kidney-pavut ja sekoittele, kunnes pavut lämpenevät. Kaada sekaan purkillinen chipotlea ja smetanaa ja sekoita kunnes kaikki on kuumaa. Kaada kanaseos kasvisten päälle ja ripottele lopuksi juustoraasteet päällimmäiseksi. 
Laita vuoka uuniin 225 c n. 10 minuutiksi.
Ota vuoka uunista, revi päälle rucolaa, puolikkaita kirsikkatomaatteja ja vielä rapeita nachoja. Tarjoile creme fraichen kanssa.









Maku ja värit kohdallaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti