lauantai 15. huhtikuuta 2017

PÄÄSIÄISHERKUTTELUA ÄYRIÄISILLÄ
 Tytär toivoi ennakkoon, että pääsiäisenä herkuteltaisiin poikkeuksellisesti äyriäisillä lampaan tai kanan sijaan. Päätin toteuttaa tämän toiveen ja hamstrasin Stockmannin Hulluilta päiviltä kaikkea mahdollista, joten tänään oli helppo ryhtyä hommiin. Lisäksi tietenkin keväistä parsaa Hollandaisen kera ja deviled eggs, joita meillä on tehty ennenkin. Uutena tein tällä kertaa myös avokadotäytteisiä paholaisen munia - nam. Ja hummerin valmistin myös eri lailla (resepti alla).
 Tiikeriravun pyrstöt marinoin tilkassa öljyä, murskatussa valkosipulin kynnessä ja silputussa chilissä. Ne ja kampasimpukat paistoin voissa pikaisesti, etteivät ne sitkistyneet. Kaadoin pannulle myös lopun rapujen marinointiliemen, joten kampasimpukat saivat myös siitä vähän lisämakua.
 Ajatuksena oli myös tehdä jälkiruokaa, mutta aika ei riittänyt ja vatsakin oli aika sopivasti täysi tämän kattauksen jälkeen. Ja sitä paitsi jääkaapissa oli vielä mämmiä, joten sitä oli tarjolla niille, joille jäi vatsaan vielä vajausta.
 Ihanaa puuhastella keittiössä pitkään ja ilahduttaa läheisiä erilaisilla herkuilla ja kauniilla kattauksella. Juomana oli kuivaa valkoviiniä ja Juvé&Camps -kuohuviiniä.
MAINEN ISOÄIDIN HUMMERI (resepti Maku.fi)

1 hummeri (sulata ohjeiden mukaan pakastehummeri)
100 g voita
1/2 dl sitruunamehua
2 kpl valkosipulinkynttä (murskattuna)
2 rkl tuoretta basilikaa
1/4 tl suolaa

 Sulata voi juoksevaksi ja lisää siihen sitruunamehu, valkosipulimurska, basilikasilppu ja suola.
 Aseta hummeri selälleen ja halkaise se pituussuunnassa. Poista hummerin vatsalaukku ja suoli (löydät ne helposti värin perusteella, kaiken harmaan värisen voit poistaa, herkullinen liha on vaaleaa). Irrota liha pyrstöstä ja saksista ja laita se paloiteltuna takaisin kuoreen. Valele lihapinta voiseoksella ja anna makujen vetäytyä jääkaapissa tunnin ajan.
 Grillaa hummerit parilapannulla tai grillissä ensin lihapuoli alaspäin noin 4 minuuttia. Käännä lihapuoli ylöspäin ja kaadahummereiden päälle jäljelä oleva voikastike. Jatka hummerien grillaamista vielä 3-5 minuuttia.
 Itse grillasin hummerin grillivastuksen alla uunissa koko ajan lihapuoli ylöspäin n. 8 minuuttia ja se oli hyvä aika. Voi-seosta oli aika paljon eli melkein puolella tuosta voimäärästä ja muita aineita ohjeen mukainen määrä olisi ollut riittävä.
Laita halkaistuihin hummerin kuoriin irrotettu ja paloiteltu liha ja lusikoi päälle voisulaa. Laita marinoitumaan.
Ota uunista ja tarjoile heti.

AVOKADOTÄYTTEISET PAHOLAISEN MUNAT (resepti K-ruoka) 12 kpl

6 munaa
1 iso avokado
3 tl sitruunan mehua
1 1/2 tl wasabi-tahnaa
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria

 Keitä munat koviksi (n. 8-10 min). Jäähdytä, kuori ja halkaise pituussuunnassa kahtia.
 Koverra keltuaiset pois pieneen kulhoon.
 Halkaise avokado, poista kivi ja irrota liha ja lisää kulhoon. Hienonna avokado ja keltuaiset haarukalla. Lisää joukkoon mausteet ja sekoita tahnaksi. 
 Pursota munanpuolikkaiden syvennyksiin täytettä ja tarjoile.
Pursota avokadotäyte kananmuniin.
Ihanat maut uunissa tehdystä, öljyllä, sormisuolalla ja parmesanilla "kuorrutetusta" parsasta ja hollandaisesta, äyriäisten ja kahdella tapaa valmistettujen paholaisten munien kanssa, lasissa tilkka kuohuvaa - nautintoja juuri minun makuuni.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti