tiistai 3. joulukuuta 2013

CHEDDARKANAVUOKA
 Arki-illan pähkäilyä; mitä ihmettä kokkailisi perheelle. Yksi haluaa paljon kasviksia, ei perunaa tai riisiä, yksi toivoo kaikkeen juustoa (minä) ja kolmannelle pitää olla sopivasti mausteita.
Kaapissa kanaa, jotain kasviksia, tummaa pastaa ja - pala cheddar-juustoa. Siis aika hyvä yhdistelmä, tulee nopeasti ja aika helposti ja maistuu kaikille.
 CHEDDARKANAVUOKA

n. 200 g tummaa fusilli-pastaa (tai jotain muuta pastaa)
n. 400 g broilerin filettä
1 sipuli
1 suippopaprika
1 iso porkkana
1 tl suolaa
½-1 tl mango-curryjauhetta
rouhittua valkopippuria
rouhittua mustapippuria
3 rkl margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
3-4 dl maitoa
2 dl ruokakermaa
pari kourallista emmental-juustoraastetta
pieni pala cheddarjuustoa

Keitä pasta paketin ohjeen mukaan. Valuta siivilässä vedet pois.
Pilko broileri sopiviksi paloiksi. Raasta porkkana, silppua sipuli ja pilko paprika pieneksi. Paista kanat nopeasti ruskeiksi, mausta suolalla ja curry-mangolla ja siirrä uunivuokaan.
Kuullota öljyssä tai margariinissa sipuli, porkkana ja paprika. Lisää uunivuokaan. Lisää myös valutettu pasta ja sekoita.
Valmista juustokastike. Sulata kattilassa rasva ja lisää jauhot, sekoita vähän aikaa. Lisää maito pikkuhiljaa. Lisää ruokakerma myös ja anna kuumentua koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippureilla. Lisää emmental-juusto ja anna sulaa sekoittaen. Kaada juustokastike uunivuokaan ja ripottele päälle raastettu cheddarjuusto. Paista uunissa 200 C n. 20-25 min.






3 kommenttia:

  1. Mmmm.... Näyttääpä hyvälle. Täytyy testata seuraavan kaupassakäynnin jälkeen. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Mitä cheddaria käytät ja mikä toi mango-curryjauhe, mistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cheddar oli ihan palana ostettu Citymarketin irtojuustotiskistä.
      Ja mango-curry on Santa Marian purkki, käytetään sitä tosi paljon eli on hyvää!

      Poista