torstai 5. joulukuuta 2013

VALKOSUKLAA-KARPALO-PANNACOTTA
 Pannacotta on yksi suosikkijälkiruokiani, jota tyttäreni usein tekee. Tällä kertaa oli minun vuoroni ja tein tämän uuden Yhteishyvä-lehden ohjeen mukaan. Sain kyllä kuulla kommenttina, että missä ovat vaniljan siemenet, joita kuulemma pitäisi aina olla. No, nyt ei ollut. Eikä karpalokiillekään tullut kauniina kerroksena pannacotan päälle vaan hyydytin sen erillisessä astiassa. Makuun se ei vaikuttanut eli herkullinen yhdistelmä. Tein tätä karpalokiillettä itse asiassa leivoksien päälle, mutta kun sitä jäi yli, ajattelin hyödyntää sen näin :)
 
VALKOSUKLAA-KARPALO-PANNACOTTA
 
3 liivatetta
130 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
 
Karpalokiille
1 liivatelehti
2 dl pakastekarpaloita
½ dl sokeria
3 dl vettä
 
Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Pilko suklaa. Kiehauta kerma ja maito. Laita sekaan suklaa ja puristetut liivatelehdet ja sekoita.
Jaa seos laseihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Valmista kiille. Liota liivatteita kylmässä vedessä. Keitä karpaloita vedessä kunnes marjat pehmenevät. Siivilöi marjat ja painele marjasose siivilän läpi liemeen. Kiehauta liemi. Liota joukkoon puristetut liivatteet. Jäähdytä vähän aikaa, lusikoi kiille vanukkaitten päälle. Anna hyytyä muutama tunti jääkaapissa. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti