maanantai 30. joulukuuta 2013

TORTILLAA, BURRITOA,
YKSI "LAPSI" - MONTA NIMEÄ
 ja avocadon kypsytys, pah!
 Tortillat erilaisilla täytteillä ovat ihanaa, helppoa, kaikille maistuvaa ruokaa arkeen ja juhlaan. Niitä voi valmistella yhdessä ja jokainen saa koottua oman annoksensa juuri sellaiseksi, kun haluaa. Tällä kertaa tein täytteiksi kana-paputäytettä ja perusjauheliha-sipulitäytettä. Tuossa kanatortillapäivityksessä on oikeastaan kaikki, mitä tarvitaan.
Juustoraasteen lisäksi tein tällä kertaa cheddarkastiketta valmisjauheesta. Ja kun sitä jäi vähän yli, pilkoin "jälkiruoaksi" porkkanatikkuja ja dippailin niitä kastikkeeseen.
Kaikki muu meni hyvin, mutta ostettiin kaupasta raakoja avokadoja ja päätin kokeilla hyviä neuvoja siitä, miten avokado kypsytetään nopeasti. Makuja.fi -sivulla kerrotaan:
Kääri avokado tiiviisti tavalliseen alumiinifolioon ja aseta se noin 100-asteiseen uuniin 10–15 minuutiksi, ja hedelmä on syöntivalmis! Tempun salaisuus piilee avokadon vapauttamassa etyleenikaasussa, joka vauhdittaa sen kypsymistä. Etyleeniä vapautuu nopeammin, kun hedelmä on lämmön kanssa tekemisissä.
No, ei muuta kuin folio esille ja avokadoja käärimään. Ja uuniin. Ja pois. Ja: kivikova. Uudelleen uuniin. Ja pois. Ja: kivikova. Vielä yksi yritys. Ja pois. Tytär otti veitsen ja halkaisi avokadot. Raakoja mitä raakoja. Ja jotenkin tahmaisia.
Joten se siitä näppärästä vinkistä ja tortillat syötiin ilman guacamolea tällä kertaa! Ei siis pidä uskoa kaikkea, mitä sanotaan.
Ei uuniperunoita vaikka niin voisi luullakin!
 
Molempia täytteitä jäi jäljelle ja myös tortillalättyjä, joten seuraavana  päivänä kieriteltiin niistä burritoja. Vähän eri muoto ja uusi nimi ja hyvälle maistui edelleen. Ilman avokadojakin!
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti