maanantai 2. lokakuuta 2017

UUNISSA PAAHDETTU VALKOSIPULI
 Kuinka moni pitää valkosipulista? Kuinka moni pitää raa'asta valkosipulista? Entä ruokien maustajana? Tai oletteko kokeilleet valkosipulia paahdettuna?
 Meillä tehtiin kokonaisena (lähes) paahdettuja valkosipuleita uunissa kalaruoan lisukkeena ja on jännä huomata, miten valkosipulin maku muuttuu ihanan pehmeäksi ja suutuntuma kermaiseksi uunikäsittelyn jälkeen. Helppo lisuke, jota kannattaa tehdä varsinkin nyt syksyllä, kun flunssa-aika meinaa vaania nurkan takana!

UUNISSA PAAHDETUT VALKOSIPULIT

1 valkosipuli / ruokailija
oliiviöljyä
juoksevaa hunajaa

 Leikkaa kokonaisista valkosipuleista "hattu" pois terävällä veitsellä. Ripottele päälle vähän oliiviöljyä ja kevyesti myös hunajaa (hunajan voit jättää poiskin).
 Laita valkosipulit rutisteltuihin foliokuppeihin ja paista 180 C uunissa n. 45 min.
 Tarjoile kalan,lihan tai kasvisten kanssa.
Ihanan pehmeäksi paahtunut valkosipuli on todella hyvää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti