sunnuntai 1. joulukuuta 2013

JOULUNALUS TÄYNNÄ JUHLIA
  Meillä vietetään marras- ja joulukuussa melkein jokaisen perheenjäsenen (ja tähän siis kuuluu oman perheeni lisäksi vanhempani, tätini ja siskoni perhe) nimi- tai syntymäpäiviä. Usein niitä niputetaan yhteen ettei tarvitse ihan joka viikonloppu olla juhlimassa. Nyt oli minun vuoroni laittaa kahvipöytä koreaksi ja yhtä sun toista suolaista ja makeaa tuli leivottua.
 
Ja aina välillä kaikki ei mene niin kuin Strömsössä ja niin kävi itsellenikin tällä kertaa. Hyvät suunnitelmat eivät toteudu niin kuin mielikuvissa. Eli valkosuklaa-pannacotta-leivokset jäivät haaveeksi ja tulikin tehtyä jotain aivan  muuta. No, perhe sai nauttia ylimääräiset jälkiruoat pannacotan muodossa sitten muuten. Eli mitään ei mennyt hukkaan.
 
Reseptejä kirjoittelen tänne pikkuhiljaa, mutta tässä vähän esimakua tarjoiluista.
 
Tänään oli tarjolla kymmenelle hengelle kahvipöydässä:
 
vatruskoja
tacopasteijoita
vanilja-valkosuklaa-nougat-karpalo-leivoksia
mango-suklaamousse-leivoksia
pipareita
suklaata
vaahtokarkkeja
Sain tädiltäni ihanan metsäisen, valkovihreän kukkakimpun!
Vatruskat ovat perunataikinaan tehtyjä riisiä sisältäviä pasteijoita
Tacopasteijoihin tuli rahkavoitaikina ja sisälle riisiä, jauhelihaa ja suippopaprikaa vähän tulisilla mausteilla.
Päätin tällä kertaa, etten tee ollenkaan kakkuja vaan leivoksia. Idea syntyi toissaillan konsertin väliajalla nautituista ihanista suklaaleivoksista. Vähän eri tekstuureja ja makuja sisältävät nämä maogo-suklaamousse leivokset.
 Surullisen kuuluisat pannacotta-leivokseni, joista tuli siis ihan jotain muuta. Mutta mehevät ja hyvänmakuiset vanilja-valkosuklaa-nougat-karpalo-leivokset sain aikaan!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti