maanantai 2. joulukuuta 2013

VATRUSKAT
  En ole tehnyt pitkään aikaan vatruskoja, mutta kun mietin viikonloppuna jotain suolaista tarjottavaa juhlapöytään, tuli mieleeni vain kaikenlaisia liha- ja kalapiiraita. Halusin kuitenkin jotain muuta ja koska olin tekemässä tacopasteijoita, joihin tuli riisiä, päätin iskeä pari kärpästä samalla iskulla. Eli vähän enemmän riisiä kiehumaan ja täyte oli siinä. Eilen tehtiin myös pikkujouluruokia ja perunoita jäi yli, joten sain siitä taikina-aineisiin osan. Aikamoista näpertelyä tuo vatruskojen tekeminen on, mutta tulos on kuitenkin yllättävän maistuva vähistä raaka-aineista huolimatta.

VATRUSKAT

n. 800 g perunoita, soseuta ja anna jäähtyä
1 muna
n. 1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

Täyte
n. 4-5 dl keitettyä puuroriisiä
1 tl suolaa

Voiteluun
½ dl voisulaa

Sekoita taikinan aineet keskenään. Tee taikinasta pötkö ja jää se n. 14 palaan. Painele jokainen pala jauhojen avulla litteäksi pyöryläksi ja laita suolalla maustettua riisiä lusikallinen keskelle taikinaa. Taita taikina puolikuun muotoon ja purista reunat kiinni.
Paista leivinpaperilla päällystetyllä pellillä 250 C uunissa n. 15 minuuttia. Voitele valmiit vatruskat voisulalla ja tarjoile joko lämpiminä tai kylminä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti