maanantai 24. maaliskuuta 2014

VANILJAINEN MARJARAHKA
  Iltapalaksi tuli tehtyä kurkistus pakastimeen. Mitä! Eikö kukaan ole syönyt kaikkia niitä marjoja, joita olen pakastanut viime kesänä. No, totuuden nimessä on sanottava, että kyllä niitä on tuhottu pikku hiljaa ja varsinkin tyttäreni on mestari marjojen käyttäjänä. Mutta vielä niitä on jäljellä aika tavalla eli nyt alkaa urakka marjojen tuhoamiseksi tasaisen varmasti.
 
Jääkaapissa oli myös vaniljarahkaa, joten aika perinteinen iltaherkku tuli tehtyä. Ja vaikka onkin perinteinen, ei sitäkään ole tullut tehtyä aikoihin eli marjarahkaa. Makeutusaineena olemme viime aikoina käyttäneet tyttäreni toivomuksesta Steviaa sokerin asemesta. Sitä saadaan Stevia-kasvista ja siinä ei ole juuri lainkaan kaloreita eikä hiilihydraatteja. Sitä annostellaan suurin piirtein samoin kuin sokeriakin. Ainakin tätä käyttämäämme Steviaa. 
VANILJAINEN MARJARAHKA

2½ (tai 2) dl vispikermaa tai kuohukermaa
1 prk vaniljarahkaa (tai maustamatonta)
n. 3 dl marjoja (meillä vadelmia, mustikoita, mansikoita)
1 rkl Steviaa
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita siihen rahka vatkaten. Sulata pakastemarjoja vähän aikaa ja lisää ne makeutusaineiden kanssa rahkaseokseen. Vatkaa vähän aikaa, että kaikki aineet menevät sekaisin. Tarjoile saman tien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti