lauantai 22. maaliskuuta 2014

ANNIN KREIKKALAINEN ILTA;
SALAATTIA JA LIMELOHTA
 JA VALKOSUKLAANOUGATMOUSSEA
Töiden jälkeen kaupassakäynnillä viikon ruoat ja vauhdilla kotiin purkamaan lastia ja valmistamaan illaksi ruokaa. Melkein noin meni torstai-ilta, mutta ei ihan. Tytär lähti mukaan kauppaan miettimään, mitä tulevina päivinä syötäisiin ja lupasi samalla tehdä illan ruoan, kunhan päästään kotiin.
Puoli kuudelta olimme kotona ja Anni alkoi tehdä ruokaa ja minä purkaa kauppakasseja. Lohen maustaminen, uuniin, salaatti, lohi välillä uunista ja takaisin, jälkiruoka ja syömään. Kymmentä yli kuusi olimme jo syöneet ja kaikki tavarat olivat paikoillaan. Ja ruoka oli herkullista! Kuka sanoi, että kokkaamiseen kuluu tuhottomasti aikaa! 
LIMELOHI

1 kirjolohen filee (n. 800 g)
1 lime
chili-limemausteseosta (Santa Maria)
ruususuolaa (tai tavallista)
valkopippuria

Mausta lohi "kalapuolelta" puristamalla limen mehua vähän kalan päälle ja ripottelemalla muita mausteita myös. Laita kala uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin ja laita se 200C uuniin n. 10 minuutiksi.
Ota vuoka uunista ja kääri nahka pois haarukan avulla. Mausta nahan alta paljastunut kala lopulla limen mehulla ja mausteilla. Laita vielä uuniin n. kymmeneksi minuutiksi (riippuen kalan paksuudesta, tämä on aika ohuelle fileelle).
Tarjoa kreikkalaisen salaatin (ja halutessasi tuoreen leivän) kanssa.
VALKOSUKLAANOUGATMOUSSE LIMELLÄ (2-3:lle)

1 pss valkosuklaanougatmoussejauhetta
1 dl maitoa
limen mehua ja -kuoriraastetta
Wiener nougat crushia

Kaada moussejauheen sekaan maito ja vatkaa sähkövatkaimella n. 5 minuuttia. Mausta mousse limellä. Laita jälkiruokakulhoihin annokset moussea, koristele raastetulla limen kuorella ja Wiener nougat crushilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti