keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

KANAKASVISWOKKI RIISILLÄ
 Joku ihme viehättää itseäni tällä hetkellä tulisissa ruoissa. Tuntuu, että joka ruokaan tekee mieli heittää chiliä tai valkosipulia tai inkivääriä tai jotain... Eli kun tänään olin tekemässä kanasta iltaruokaa, kasasin pöydälle tulisia thairuoka -tyyppisiä mausteita ja tarvikkeita. Ja miksi riisillä? No, nuudeleita ei kaapissa ollut, mutta täysjyväriisiä sen sijaan, joten siksi. Tämä wokki on sellainen, että aina voi vähän varioida. Ei haittaa, jos joku aines puuttuu tai on jotain vähän lisää. Maut tosin täydentävät toisiaan, joten ihan kaikkia mausteita ei kannata vaihtaa tai jättää pois! Siis wokkaamaan!
KANAKASVISWOKKI

400 g broileria suikaleina tai pieninä paloina
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
pala inkivääriä
pala sitruunaruohoa
½ keltainen paprika
½ punainen paprika
reilu 10 sokeriherneen palkoa
kourallinen cashew-pähkinöitä


rypsiöljyä/juoksevaa margariinia
1 rkl seesamiöljyä
2 tl kalakastiketta
2 tl sambal olek chilitahnaa
1 tl suolaa
3 rkl thai sweet chili kastiketta


Pilko ensin kaikki aineet rouheiksi paloiksi. Ei siis mitään pikkusievää hienontamista vaan kunnon palastelua. Laita riisi kiehumaan ja sillä välin, kun riisi kypsyy, ehdit tehdä kastikkeen.
Kuumenna margariini ensin wokkipannulla ja lisää kanat muutamassa erässä. Ruskista kanat ja siirrä sivuun odottamaan.
Laita pannuun öljyä (sekä rypsi- että seesamiöljyä) ja lisää sinne sipuli ja valkosipuli. Kuullottele vähän aikaa ja lisää hienonnettu inkivääri ja reiluiksi paloiksi jätetty sitruunaruoho (että voit poistaa sen loppuvaiheessa). Sekoittele. Lisää pilkotut paprikat ja sekoita vähän aikaa. Lisää kanat ja mausteet. Jos haluat, voit lisätä myös tilkan vettä. Sekoita.
Lisää lopuksi viipaloidut herneen palot ja murskaa käsillä vähän cashew pähkinöitä. Sekoita vielä kerran. Maista. Poista sitruunaruohon palat. Lisää mausteita tai tarjoa samantien riisin kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti