sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

VIIKONLOPUN AAMIAINEN
 Viikonloppuina on vähän enemmän aikaa kuin arkiaamuina ja se houkuttaa tekemään aamiaisestakin vähän tuhdimman ja syömiseen voi myös käyttää aikaa rauhassa. Erilaiset munakkaat ovat meillä viikonlopun aamupalaan kuuluvia herkkuja. Milloin mitenkin tuunattuna eli ajatuksena "mitä kaapista löytyy". Tänään munakkaaseen upotettiin juustoraastetta ja pepperonia ja kyllä maistui hyvälle. Lisäksi kuppi tai pari kahvia, paahtoleipää juustolla ja lasi tuoremehua. TV-breakfast muutaman hyvän dekkarisarjan kanssa saa päivän käynnistymään leppoisasti!


AAMIAISMUNAKAS 2:lle


3 munaa
3 rkl vettä tai maitoa
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
pieni kourallinen juustoraastetta
muutama viipale pepperonia tai kinkkua
juoksevaa margariinia (tai muuta paistamiseen sopivaa)


Riko munat kulhoon. Lisää vesi tai maito ja vatkaa vähän aikaa haarukalla kuohkeaksi. Lisää mausteet, juustoraaste ja pieneksi silputut pepperonit kulhoon.
Käytä pienehköä paistinpannua (n. 20 cm halk), jotta munakkaasta tulee paksu ja kuohkea. Laita rasva kuumennettuun pannuun sulamaan ja kaada munakasseos pannulle. Käytä mietoa lämpöä. Sekoittele vähän aikaa reunoilta keskelle ja anna jähmettyä. Käännä varovasti, kun pintakin alkaa olla hyytynyt. Paista toiselta puolelta vain hetken, että saat siihen väriä.
Käännä varovasti pannulla kaksin kerroin ja valuta lautaselle. Syö joko yksin tai anna kaverille puolet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti