tiistai 25. maaliskuuta 2014

PORKKANA-INKIVÄÄRIKEITTO
 Katselin televisiosta yhtenä iltana Meidän Safkaa -ruokaohjelmaa ja pidin siitä kevyestä ja iloisesta asenteesta, jolla ohjelmassa ruoanlaittoon suhtaudutaan. Erityisesti pidin siitä, kun Hanna Gullichsen sanoi, ettei viitsi tehdä tylsän makuisia keittoja. Se on niin totta. Keitoissa, kuten ruoissa yleensäkin, pitää olla makua. Parin viime viikon aikana olen tehnyt aika paljon tulisen makuisia ruokia. Ja tulisuutta oli tässä Safkan keitossakin. Inkiväärin ja chilin liitto oli aika täydellinen! Porkkana jäi vähän statistin osaan, mutta viis siitä! Chili oli jo vähän nuutunut, muttei haitannut ollenkaan, makua irtosi siitä huolimatta runsaasti. Tehkää ja makustelkaa!

PORKKANA-INKIVÄÄRIKEITTO

5 isoa porkkanaa
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
pala inkivääriä
pala chiliä
1 rkl voita
½-1 dl valkoviiniä
n. 5 dl vettä
suolaa
1 dl ruokakermaa

Kuori porkkanat, sipuli ja valkosipuli sekä inkivääri. Paloittele porkkanat ja sipulit ronskisti, samoin chili ja pilko puolet inkivääristä. Säästä toinen puoli inkivääristä keiton viimeistelyyn (itse en laittanut inkivääriä enää tämän jälkeen).
Kuumenna kattilassa nokare voita. Kuullota pilkottuja vihanneksia muutama minuutti, lisää valkoviini ja anna sihistä hetki. Lisää kattilaan sen verran vettä, että vihannekset peittyvät. Mausta suolalla ja keitä hiljalleen kannen alla noin 20-30 minuuttia, kunnes porkkanat ovat täysin pehmeitä. Soseuta keitto sauvasekoittajalla sileäksi ja lisää kerma ja anna lämmitä vielä kertaalleen.
Tarjoile esim. basilikaöljyn kanssa, jota tein muutama päivä sitten katkarapukeiton kaveriksi. Maistuu ihanalta myös tässä!



2 kommenttia:

  1. Näin myös tuon ohjelman ja jäin miettimään olisiko tässä vihdoinkin sosekeitto josta minäkin voisin pitää! Makua siinä varmasti on mutta mulla on hieman ongelma sosekeittojen kanssa se, että haluan pureskella ruokaa. Ehkä tuohon voisi paahtaa kurpitsansiemeniä päälle niin tulisi jotain pureskeltavaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voisi todellakin! Itse syön usein leipää sosekeiton kanssa tai paahdan pekonimurua pinnalle.... ehkä siinäkin on taustalla tuo pureskeltavan tarve :)

      Poista