perjantai 3. tammikuuta 2014

THAILOHI PERJANTAI-ILTAAN
 Jouluruokien jälkeen sitä kaipaa kevyempiä ruokia sekä vahvoja makuja. Ainakin jotain erilaista, mitä jouluruoissa on. Itämaiset maut ovat itselleni ainakin jotenkin vietteleviä ja houkuttelevia. Erilaisia ruokia onkin tullut tehtyä ja tällä kertaa löytyi Pirkan resepteistä thai-maustettu lohi.
 
Jatkuva reseptien metsästys tuottaa aina välillä jotain osumia ja jotain ohareita. Tällä kertaa lohi oli osuma ja kurkkulisäke ohari. Kurkun kanssa pilkottu korianteri nimittäin ei maistunut lainkaan hyvältä, päinvastoin suorastaan omituiselta. Päätimmekin, että jatkossa lisäke unohtukoon ja kalaa tehtäköön tällaisenaan. Lisäsimme kalan päälle suolapähkinöitä syöntivaiheessa ja ne tuntuivat täydentävän erinomaisesta kalan makua.

THAILOHI

1 (580 g)


kirjolohifileetä
2valkosipulinkynttä
1Pirkka punainen mieto chilipalko
1/2 dlkorianteria hienonnettuna
1 rklseesamiöljyä (paahdettua)
1/2 rkljuoksevaa hunajaa
1/2 rklkalakastiketta
Lisäksi
1/2 (150 g)kurkkua
1/2 dlkorianteria hienonnettuna
 
Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.
Hienonna valkosipulinkynnet ja chili. Sekoita valkosipuli, chili, korianteri, seesamiöljy ja hunaja kulhossa. Levitä seos kalan päälle. Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin marinoitumaan. Anna marinoitua vähintään 1/2 tuntia.
Paista kalaa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Pirskottele päälle kalakastike.
 
Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita kurkku ja korianteri kulhossa. Levitä kurkkuseos vadille kalan viereen tai tarjoa se erikseen. Tarjoa lisäksi (jasmiini)riisiä.

3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Näyttää herkulliselta. Pakko joskus maistaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti, Anna. Rakastan muutenkin thai-ruokia ja tämä oli ehdottomasti kokeilun arvoinen :)

      Poista