keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

JUUSTOKIERTEET
Superhelppo pieni, rapea alkupala tai iltapala voitaikinasta, kananmunasta ja juustoraasteesta. Täydellistä pienen punaviinilasillisen kanssa.
JUUSTOKIERTEET

pakastevoitaikinaa (lehti- tai torttutaikina tms.)
1 kananmuna
juustoraastetta (miel. voimakkaan makuista)

Levitä voitaikinalevyt vartiksi sulamaan. 
Riko kananmuna pieneen kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. 
Laita juustoraastetta laakealle lautaselle.

 Leikkaa taikinalevyt pituussuunnassa neljään osaan. Voitele päältä. Laita voideltu puoli alaspäin juustoraasteen päälle. Voitele toinenkin puoli siinä lautasella ja käännä toisinpäin eli että juustoraastetta on suikaleen molemmin puolin. 
 Nosta suikale molemmista päistä ja käännä pari kertaa kierteelle. Laita leivinpaperilla päällystetylle pellille. Suikaleet vievät aika paljon tilaa, joten laita  joko tiiviisti vierekkäin tai käytä useampaa peltiä.
 Paista 225 C uunissa n. 15 min.
 Tarjoa vähän jäähtyneenä. 
Viikonlopun rapea alkuruoka.
Pääruokana oli pitkästä aikaa kampasimpukoita kevätsipulirisoton kanssa (resepti täältä *klik*). Lisukkeena vielä kasvishässäkkä, jossa ensin pari minuuttia kiehautettuja ja jäähdytettyjä papuja, sokeriherneitä, kevätsipulin varsi ja puolikas suippopaprika. Kaikki suikaleiksi, pieni freesaus pannulla, mausteiksi suola, mustapippuri, sokeri ja balsamico. Sekoitus ja tarjolle.



2 kommenttia:

  1. Pitäis kans tehdä joskus. Mun on pitänyt monesti tehdä tomaattitwistejä, mutta en oo saanut aikaiseksi. Joskus ostelin niitä aina välillä Prismasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helpolla tuli ja hyvältä maistui eli kannattaa kokeilla :)

      Poista