sunnuntai 12. tammikuuta 2014

KARPALOT KOHMELOSSA JA
 KUUMAT KINUSKIAALLOT
  Ihana, perinteinen kinuskikastike maistuu taivaalliselta, lämpimänä kylmän vaniljajäätelön ja pakkasesta otettujen, kohmeisten karpaloitten kanssa. Makeaa ja hapanta, kylmää ja kuumaa. Harvoin tulee tehtyä itse tätä kastiketta, mutta tänään oli juuri sopiva päivä siihen. Koko jälkiruoka valmistuu n. 10:ssä minuutissa, joten kovin monimutkaista se ei ole. Jos haluaa vähän tummempaa kinuskia, voi käyttää fariinisokeria tavallisen sokerin sijaan. Itselläni fariinisokeri oli kovettunut kovaksi köntiksi, joten ei tarvinnut paljon miettiä kumpaa käyttää! 

KINUSKIKASTIKE

2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
1 rkl voita

Laita kerma ja sokeri kattilaan ja anna kiehua aika reippaasti n. 5-10 minuuttia. Sekoittele vähän väliä ja varo, ettei seos kuohu yli kattilan reunojen. Sekoita lopuksi sekaan nokare voita.
Tarjoa kuumana.
Voit säilyttää yli jäänyttä kastiketta jääkaapissa suljetussa rasiassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti