torstai 2. tammikuuta 2014

LEPPOISA PÄIVÄ PORVOOSSA
 Joulun pitkä loma on sisältänyt paljon touhua ja paljon oleilua. Tänään oli vuorossa piipahdus vanhaan kotikaupunkiini ystävien kanssa. Säännöllisin väliajoin tehty "päivä turistina Porvoossa" -retki piristää aina yhtä paljon.
Rauhallinen kävely vanhan sillan yli Jokikadulle ja sitä pitkin Rihkamakadulle. Siitä Välikatua pitkin takaisin Raatihuoneen torille. Pienelle alueelle sijoittuu lukuisa määrä sisustusliikkeitä, antiikkikauppoja ja kaikkea muuta. Ihanaa kierrellä joutilaana putiikista toiseen ja vain hiplailla ihanuuksia ja odottaa, josko törmäisi johonkin ennen näkemättömään. Ystäväni ovat hurahtaneet sisustamiseen ja vuoden ajat vaihtuvat heillä aina vähän ennakkoon! Ja sen myötä sisustukset. Itselläni on vielä punaista siellä täällä joulunajan jäljiltä, mutta heillä jo kevättalven värit tyynyissä.
Jokainen meistä löysi jotakin pientä taas tälläkin kertaa. Oma ostokseni oli ihanat, pienet peltiset siivet, jotka voi laittaa lasin tai tarjoiluastian reunaan. Kerrassaan valloittavat!
Ruokailu Välikadulla Hanna-Mariassa kuuluu myös aina ohjelmaan. Tänään söimme kaikki kirkasta lohikeittoa, joka oli tosi maukasta.
Tunnit kuluivat kuin siivillä, mutta onneksi lomalla ei tarvitse kelloa tuijottaa. Tosin illaksi piti ehtiä zumbaan, joten päivän muuttuessa siniseksi hämäräksi, suuntasimme kohti kotia. Sielu ja mieli levänneenä ja virkistyneenä yhtä aikaa!2 kommenttia:

  1. Saithan sittenkin ne siivet, joita ennen joulua ennusteltiin :) Kaunis kaupunki tuo Porvoo näin Lapista käsinkin katsottuna :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porvoo on AINA kaunis ja siivet - niitä ei voi koskaan olla liikaa ;)

      Poista