perjantai 3. tammikuuta 2014

TÄYTETTY TEELEIPÄ
 En ollut koskaan aiemmin ajatellut, että teeleivän voisi paistaa valmiiksi päällystettynä, ennen kuin ystäväni antoi tähän vinkin. Teeleipähän on yksi helpoimpia ja nopeimpia välipaloja tai kuten meillä iltapalaa. Varsinkin silloin, kun huomaa, että leipälaatikko ammottaa tyhjyyttään ja jotain syötävää pitäisi keksiä.
 
Tämän reseptin kanssa tuli taas vähän taiteiltua eli ohrahiutaleita ei ollut joten laitoin kauraleseitä ja vähän enemmän vehnäjauhoja. Maito oli myös lopussa, joten käytin ruokakerma-vesi-seosta sen tilalla. Eli ei kannata lannistua, jos kaapissa ei kaikkia aineita aina olekaan! Alkuperäinen resepti Karjalohjalta on kuitenkin tässä. Taikinaa tulee aika paljon eli riitti isolle pellille kahteen isoon leipään. Toiseen laitoin täytteen ja toisen paistoin sellaisenaan.
TEELEIVÄT SUOLAISELLA TÄYTTEELLÄ TAI ILMAN
 
4 dl ohrahiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
4 tl sokeria
4½-5½ dl maitoa
1 dl öljyä
 
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja suurin osa maidosta. Lisää maitoa, kunnes seos on tasaista. Taputtele leivinpaperilla suojatulle pellille jauhojen avulla yhdeksi tai useammaksi leiväksi. Tee leivinpyörällä ristikko leivän pintaan.
Paista 225 C uunissa n. 15-20 minuuttia.
Voit myös laittaa suolaisia täytteitä, esim. kinkkusilppua ja juustoraastetta. Silloin paista ensin leipiä n. 5 min, laita täytteet ja paista vielä 10-15 minuuttia. Tarkasta, että leivät ovat kypsiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti