maanantai 6. tammikuuta 2014

PITKÄÄN HAUDUTETTUA LIHAPATAA
 Pitkään haudutetut lihapadat ovat ihanaa keskitalven ruokaa. Niin, ymmärrän kyllä, ettei tätä juuri talveksi voi kutsua, kun lämpötila on koko ajan plussan puolella ja jossain pajunkissat yrittävät esitellä valkeita nuppujaan. Joka tapauksessa mureaksi hautunut, mausteinen lihapata maistuu hyvältä tälläkin kelillä. Hesarin ruokatorstaissa oli hyvän tuntuinen pataresepti ja vähän tuunailtuna tein sitä sunnuntain lounaalle. Kuvastakin näkee, että liha suorastaan sulaa suuhun!

ITALIALAINEN LIHAPATA

600 g naudanlapaa tai ulkopaistia
3-4 rkl vehnäjauhoja
100 g pekonia
2 porkkanaa
1 selleri
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä paistamiseen
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 tlk (400 g) kuorittuja säilöttyjä tomaatteja

½-1 prk kidneypapuja
3 dl lihalientä
1 tl kuivattua rosmariinia
suolaa
mustapippuria
2 rkl kapriksia
tuoretta persiljaa
 
Tarjoiluun:
riisiä tai perunamuusia

 
Leikkaa liha reilunkokoisiksi paloiksi ja laita kulhoon. Lisää jauhot ja sekoita, kunnes lihapalat ovat tasaisesti jauhojen peitossa.
Viipaloi pekoni tai pilko saksilla. Kuori ja pilko porkkana, selleri, sipuli ja valkosipuli.
Kuumenna paistinpannussa reilu loraus oliiviöljyä ja ruskista lihapalat 2–3 erässä. Siirrä lihapalat pataan/kattilaan ja jätä odottamaan.
Lisää pannuun hieman lisää oliiviöljyä, pekoni, porkkana, selleri, sipuli ja valkosipuli. Paista noin viisi minuuttia. Kaada pataan. Sekoita pataan viini, tomaatti, pavut, lihaliemi ja rosmariini. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja käännä sen jälkeen levy pienemmälle. Anna muhia kannen alla 1½ tuntia.
Poista sitten kansi, lisää lämpöä ja anna porista puoli tuntia.
Sekoita joukkoon kaprikset ja persilja ja tarjoa riisin tai perunamuusin kanssa. Itse olin niin nälkäinen, että unohdin kaprikset ja persiljan, muttei haitannut ollenkaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti