keskiviikko 22. tammikuuta 2014

AVOCADO QUESADILLA TYTTÄRELLE
 Avocadot ovat tyttäreni herkkua ja hän syö niitä minkä kanssa vaan ja ihan sellaisenaan. Jokin aika sitten eteeni tuli Siken keittokirjasta blogiin napattu quesadilla-resepti. Iltaruokaa tyttärelle suunniteltaessa, päätettiin vähän muokata tuota ohjetta ja oi, millainen herkku saatiinkaan aikaiseksi. Niin, pitihän minunkin sitä maistaa ja maistaa ja...Molemmat arvioimme tämän ykkösluokan herkuksi, tyttäreni olisi tosin jättänyt fetan pois ja itse olisin kuullottanut sipulin, mutta ensi kerralla sävellämme siis lisää.

AVOCADO QUESADILLA

8 kpl tortilloja
taco-kastiketta
2 avocadoa
(½ limen mehu)
3 tomaattia
1 punasipuli tai 2-3 banaanisalottisipulia
100g fetaa
2 dl juustoraastetta
smetanaa tai creme fraichea tarjoiluun

Halkaise avocadot, poista kivi ja irroita avocadon liha kuoresta lusikalla. Kuutioi avocadot ja sekoita kuhossa joukkoon limen mehu (jos haluat) tummumisen estämiseksi. Kuutioi tomaatit ja sipuli.

Laita tortilla päälle 1/4 jokaista täytettä yhdelle tortillalle: ensin tacokastiketta, sitten vähän juustoraastetta, sipulit, tomaatit, avocadot ja murustettu feta ja lopuksi vähän juustoraastetta. Nosta tortillojen päälle toiset tortillat ja paina hiukan. Paista kuivalla pannulla kunnes juusto on sulanut ja tortilla on saanut kunnolla väriä. Ota iso laakea lautanen tai kansi, valuta quesadilla siihen, käännä pannu päälle ja kiepauta koko juttu ympäri. Anna paistua toiseltakin puolen, että saat tortillaan väriä.
Leikkaa sitten jokainen neljään osaan. Tarjoile heti smetanan tai creme fraichen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti