keskiviikko 26. joulukuuta 2012

TAPANINPÄIVÄN LOUNAS JA JOTAIN PIENTÄ SYÖTÄVÄÄ VIELÄ ILLALLAKIN ...
 Käymme perinteisesti aina Tapaninpäivänä syömässä vanhempieni luona. Viimeinen rutistus jouluruokia, mutta ah - niin herkullinen sellainen. Kaikki joulun ruoat kaloista ja mädistä kinkkuun ja laatikoihin on tarjolla.
Viehtymykseni kauniisiin kattauksiin olen perinyt sukuni naisilta; mummultani, tädiltäni ja äidiltäni. Nytkin meitä odotti ihana, istumaan ja seurustelemaan houkutteleva kaunis jouluinen pöytä. Söimme vatsamme täyteen ja vähän vielä sen jälkeenkin! Kun lähdimme ajelemaan kotia kohti, kuvittelimme, ettei tänään enää syötäisi mitään. Mutta kun ilta koitti, tuntui että vielä voisi jotain suolaista mahduttaa vatsaansa.Savusiikaa oli vielä jääkaapissa, joten päätin tehdä perunamuhennoksen ja kalan seuraksi kananmunavalkokastikkeen. Vielä vähän salaattia lisäksi ja kummasti maistui. Onkohan vatsalaukku venynyt mahdottomaksi joululoman aikana... Tuntuu ainakin siltä näistä ruokamääristä päätellen!

KANANMUNA-VALKO-KASTIKE

2 keitettyä kananmunaa
3 rkl margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
n. 3 dl maitoa
suolaa
valkopippuria

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot. Sekoita hyvin, lisää maito ja anna kastikkeen saeta. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää pieniksi hakattu kananmuna sekaan.
Tarjoile savukalan kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti