perjantai 28. joulukuuta 2012

PIPPURINEN JAUHELIHAPIHVI
 Viikonloppuisin tulee aina yleensä tehtyä vähän parempaa ruokaa, mutta arkiruoastakin saa vähän parempaa erilaisilla lisukkeilla. Kaiken joulumässäilyn jälkeen ei tehnyt mieli kokolihasta pihvejä, niinkuin usein viikonloppuisin meillä on tapana tehdä. Joten päädyin tavallisiin, uunissa tehtäviin jauhelihapihveihin pippurikastikkeen ja paistettujen sipulirenkaiden kera. Lisäksi tarjoilin peruna-porkkanamuhennosta ( eli keitin pari porkkanaa perunoiden kanssa ja tein tavalliseen tapaan muhennoksen ) ja salaattia raejuuston kanssa.
Maistui tosi hyvälle. Pippurinen ruokakerma on tosi näppärä apu kastikkeita tehdessä. Olemme käyttäneet sitä usein esimerkiksi sisäfilepihvien kastikkeena, mutta toimii hyvin siis jauhelihapihvienkin kanssa.
PIPPURISET JAUHELIHAPIHVIT

400-500 g jauhelihaa
1 muna
½ dl ruokakermaa
½ dl korppujauhoja
1 tl suolaa
1 tl maustepippuria
1 tl sipulisuolaa

Sekoita muna, kerma ja korppujauhot sekä mausteet keskenään. Lisää jauheliha ja sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi.
Tee leivinpaperilla vuoratulle uunipellille pihvejä ja paista ne
200 C uunissa n. 15 minuuttia riipuen pihvien paksuudesta.

KASTIKE

1 dl pippurikermaa
1 dl ruokakermaa

Laita pannulle uunista otetut jauhelihapihvit (sen verran kuin pannuun mahtuu kerrallaan) ja lisää desi pippuri- ja ruokakermaa. Anna kiehahtaa hetken ajan.

Tarjoile peruna-porkkanamuhennoksen sekä salaatin kanssa.



2 kommenttia:

  1. Tavalliset arkisemmat ruuat ovat tähän vuodenaikaan yleensä hyvin suosittuja.... :D Ihmekkös tuo :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vaan, sitä kaipaa ihan tavallista arkea...myös ruokien suhteen, mutta muutenkin :)

      Poista