lauantai 13. lokakuuta 2018

LISUKKEEKSI PYREITÄ:
KESÄKURPITSAPYREE
 Olen ihastunut erilaisiin pyreisiin ruokien lisukkeina ja tälläkin kertaa päädyin jo hyväksi todettuun paahdettuun porkkanapyreeseen, jonka maku on ihan täydellinen uunissa paahtamisen ja ruskistetun voin ansiosta. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!
 No katselin tässä eräänä päivänä Master Chef Australiaa telkkarista ja siinä tehtiin pyreetä kesäkurpitsasta. Ja mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Kokeiluun! 
 En muistanut tarkasti, mitä ohjelman pyree sisälsi, mutta päätin, että teen sitä omalla tavallani. Ja kun mies vielä paistoi naudan sisäfilepihvit vähän karamellisoiden lihan pintaa, oli taas makusinfonian aika. Aah! Pienet isot nautinnot!
KESÄKURPITSAPYREE (tämä annos on vain pieneksi lisukkeeksi)

1/2 kesäkurpitsa (sellainen keskikokoinen)
1 salottisipuli
2 rkl voi-öljyseosta
1 rkl balsamiviinietikkaa
vettä
suolaa
sokeria

 Ota kesäkurpitsasta vain kuoriosaa. Voit leikata reilusti neljä palaa joka sivulta eli ei haittaa, vaikka myös valkoista osaa tulee mukaan. Kuutioi pieneksi.
 Kuori ja silppua myös salottisipuli.
 Laita kattilaan voi-öljy-seosta ja lisää kesäkurpitsa ja sipuli kattilaan. Kuullottele koko ajan sekoitellen miedolla lämmöllä, kunnes kaikki ainekset ovat pehmeitä. Älä anna ruskistua.
 Lisää sekaan balsamico ja anna kiehahtaa. Lisää vettä ihan vähän, jotta saat soseutettua kaiken. Soseuta tehosekoittajalla tai blenderissä. Mausta suolalla ja sokerilla oman makusi mukaan.
 Laita nokareita joko lusikalla tai pursottamalla lautaselle.
Leikkaa veitsellä kesäkurpitsan joka sivulta reilut viipaleet.
Kuullottele kesäkurpitsaa ja sipulia kattilassa niin kauan, ennen kuin kaikki on pehmeää.
Laita lautaselle paahdettua porkkanapyreetä, pihvi ja kesäkurpitsapyreetä. Meillä oli vielä lisukkeena palsternakka- ja perunalastuja (jotka kerrankin olivat juuri sopivasti uunissa rapsakoituneet) ja pari oksaa herneen versoja.
Täydellistä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti