keskiviikko 3. lokakuuta 2012

SUOLAISET MUFFINSSIT
Ihana iltapala, helppo ja nopea (kirjoitanko aina noin), syntyy muffinssipellille. Nopeampaa ja helpompaa kuin sämpylät, mutta vähintään yhtä maistuvaa. Ja taikinaan saa piilotettua juustoraastetta, fetaa, kinkkua, paprikaa, aurinkokuivattua tomaattia, sipulia, oliivia... mitä ikinä keksiikään. Maistuu siis sellaisenaan tai halkaistuna väliin voi lisäillä vielä "kylmiä" täytteitä. Itse laitan usein juustoa sekä taikinaan että vielä kypsän muffinssin väliinkin. Tänään laitettiin taikinaan ilmakuivattua kinkkua silputtuna juustoraasteen lisäksi.
Iltatee ja tuoksuvat, lämpimät muffinssit...nautiskelemaan!
SUOLAISET MUFFINSSIT (12 kpl)
 
perustaikina:
6 dl vehnäjauhoja
3 tasaista tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 munaa
2½ dl maitoa
125 g sulatettua margariinia/voita
 
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja lisäksi siis esim kourallinen juustoraastetta ja vähän kinkkusilppua. Tee kuivien ainesten keskelle kuoppa. Lisää kuoppaan munamaito ja vähän jäähtynyt sulatettu rasva. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Vältä liikaa sekoittamista.
Pane jokaiseen muffinssipellin koloon joko paperinen muffinssivuoka tai voitele syvennykset (paitsi silikonivuokiin, joita ei tarvitse voidella). Jaa taikina tasan syvennyksiin.
Paista muffinssit 200 C n. 20 min. 
 


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ihan varmasti suolainen feta antoi hyvin makua! Täytyypä taas pitkästä aikaa itsekin tehdä ja ehdottomasti välillä fetalla :)

      Poista