sunnuntai 9. joulukuuta 2012

CANNELLONIT JAUHELIHASTA
 Jauheliha ja kaikenlainen pasta on aina pettämätön yhdistelmä. Cannellonit ovat herkullisia, mutta huh, mitä sorminäpertelyä niitten valmistus on! Jauhelihan ja sipulien paistaminen ja porkkanan raastaminen ovat niitä helpoimpiä osuuksia. Samoin maustaminen. Mutta se, miten jauhelihaseoksen saa sinne pastaputkiloon onkin jo sitten toinen juttu. Aluksi kaikki sujuu aina hyvin, mutta siinä vaiheessa, kun juusto alkaa tarttua lusikkaan ja venyy venymistään eikä irtoa lusikasta, alkavat keinot olla vähissä. Samoin se vaihe, kun on pidellyt toisella kädellä lusikkaa ja putkiloa ja toisella laitellut täytettä ja yht'äkkiä alkavat sormet krampata ja lusikka meinaa pudota pannulle pastoineen täytteineen...Hohhoijaa. Mutta se vaihe, kun saa vuoan uuniin ja sieltä alkaa levitä ihana tuoksu, saa taas muistamaan miksi kannatti nähdä vaiva! Eli siis pitkää pinnaa ja paljon aikaa kannattaa varata tähän keittiörupeamaan!  
 CANNELLONIT

Täyte:
400 g jauhelihaa
1-2 sipulia
2-4 valkosipulinkynttä
1 iso porkkana raasteena
2 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2-3 rkl salsakastiketta
valkopippuria
oreganoa
basilikaa
suolaa
100 g juustoraastetta

Päälle:
2½ dl (1 tlk) ruokakermaa
1 tlk tomaattimurskaa (400g)
100 g juustoraastetta

Valmista jauhelihakastike. Ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, valkosipulit, raastettu porkkana ja vesi sekä mausta mieleiseksesi. Lisää lopuksi juustoraaste ja sekoita.
Laita täytettä putkiin pikkulusikalla. Itse pidän aina vasemmassa kädessä lusikkaa, johon putkilo "nojaa" ja oikeassa kädessä olevalla pikkulusikalla laitan täytettä. Lado putkilot uunivuokaan vierekkäin yhdeksi kerrokseksi. Itselläni on vuoka, johon mahtuu 18 putkea ja siihen uppoaa melkein koko määrä täytettä. Loput laitan aina putkiloitten päälle.
Kaada putkien päälle kerma ja tomaattimurska sekä juustoraaste.
Kypsennä cannelloneja uunissa 225 C n. 20-30 min.
Ohje on suoraan paketin kyljestä ja osoittautunut toimivaksi ja hyväksi. Tarjoile jääsalaatista ja pilkotusta ananaksesta sekoitetun salaatin kanssa.
 Paista jauhelihat, sipulit ja porkkanaraaste. Mausta.
 Lisää lopuksi pannulle juustoraaste.
 Täytä cannellonit putkilo kerrallaan ...
... ja laita vierekkäin uunivuokaan.
 Laita päälle tomaattimurska, kerma ja juustoraastetta.


2 kommenttia:

  1. Itse olen tehnyt canelloneja jo 40 vuotta ja ei ole koskaan ollut minkäänlaista vaikeutta täyttää canelloneja. Ensiksi ;, miksi sinne jauheliha mössöön laitat juustoa . Ei lainkaan tarpeellista , koska sitä tulee kuitenkin päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, jos se joltakin onnistuu näppärästi. Olen juuston ystävä ja joka paikkaan tykkään laittaa tuplajuustot :)

      Poista