lauantai 22. joulukuuta 2012

PAAHTOPAISTIA ENNEN JOULUA
 Ennen joulua on kaikenlaista puuhaa ja on vaikea muistaa, että ruokaa pitää olla perheelle silloinkin. Tänään päädyin paahtopaistiin, joka tulee vähän itsekseen uunissa sillä välin kun voi tehdä joulusiivouksia tai tonttujen töitä!
PAAHTOPAISTI
 
n. 1 kg paahtopaisti
öljyä
1-2 dl vettä
1-2 porkkanaa
1-2 sipulia
suolaa
mustapippuria
laakerinlehti
 
Laita paistinpannuun tilkka öljyä ja paahda lihan pintaan ruskea väri. Laita liha uunivuokaan. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Lisää 1-2 dl vettä ja laakerinlehti. Pilko porkkanat ja sipulit ja laita vuokaan.
Paista uunissa 175 C n. 1 tunti. Itse käytin tänään uunissa olevaa lihan sisälämpömittaria apuna ja laitoin sisälämmöksi 60 C. Suositus taitaisi olla 55 C, mutta itse pidän vähän kypsemmäksi paistetusta lihasta.
 
Kastike
 
Ota liha pois uunipannusta ja siivilöi juurekset pois. Laita neste pieneen kattilaan ja lisää desi kuohukermaa. Jos sinulla ei ole aikaa keittää nestettä kokoon, suurusta se ½ dl vettä + 1 rkl vehnäjauhoja, sekoita hyvin. Kaada kastikkeen joukkoon ja sekoita. Lisää 1 tl Dijon-sinappia ja ripaus suolaa.
 
Tarjoa liha perunamuhennoksen ja keitettyjen porkkanalohkojen sekä kurpitsasäilykkeen kera.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti