tiistai 25. joulukuuta 2012

MAC AND CHEESE
Joulun ruokia on syöty niin, että vatsa on taas venynyt vaikka kuinka. Tänään huomasin, että Karjalan paisti on melkein unohtunut jääkaapin perälle, joten ajattelin päästä helpolla iltaruoan kanssa. Päätin lämmittää lihapadan uunissa, joten jotain uunilisuketta olisi helppoa laittaa tulemaan samalla. Päädyin periamerikkalaiseen Mac and Cheese -ruokaan, joka olikin tosi hyvä valinta. Ihana, paksu juustokastike imeytyi kyllä vähän liikaakin makaroneihin uunissa, mutta makua se ei haitannut. Suussa sulavien Karjalan paisti -lihojen kanssa se oli suorastaan täydellinen yhdistelmä. Mutta kannattaa siis vahtia, ettei vuoka ole liian kauaa uunissa, kaikki aineksethan ovat kuitenkin jo valmiiksi kypsiä.
 MAC AND CHEESE

200 g makaronia
3 rkl juoksevaa margariinia
2-3 rkl vehnäjauhoja
2-3 dl maitoa
2 dl ruokakermaa
suolaa
valkopippuria
juustoraastetta

Keitä makaronit kypsiksi. Valmista sillä aikaa kastike. Sulata margariini kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Sekoita hyvin ja anna jauhojen imeytyä margariiniin. Lisää maitoa vähitellen, sekoita koko ajan. Lisää myös kerma ja mausteet. Tarkoitus on, että kastike on paksua. Lisää juustoraastetta reilusti.
Kaada makaroneista vesi pois ja laita uunivuokaan. Kaada päälle kastike ja sekoita lusikalla, että kastiketta menee kunnolla makaronin sekaan. Laita uuniin 180 C n. 20-30 min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti