lauantai 22. joulukuuta 2012

LUUMUJÄÄDYKE TAI LUUMURAHKA
 Helppoakin helpompi joulun jälkiruoka syntyy Flora Vanillasta ja luumumarmeladista. Vaahdotetaan Flora vanilla, sekoitetaan siihen luumumarmeladi ja vähän sokeria maun mukaan. Laitetaan jäädykevuokaan ja pakastimeen muutamaksi tunniksi tai tämän jälkiruoan voi tehdä jo päiviä ennen varsinaista nauttimista. Tänään laitoimme vuokien (eli teimme jälkiruoat annosvuokiin) pohjille pienet tähtipiparit ja täytimme vuoat luumu-vanilla-seoksella.
Luumuvaahtoa jäi kuitenkin jäljelle vielä aika paljon, joten sekoitimme siihen vaniljatuorejuustoa ja näin saimme jälkiruoan tällekin päivälle. Koristeeksi laitoimme pikkupiparit.
Ajattelin tehdä aaton jäädykkeelle karpaloista kastikkeen. Katsotaan ehdinkö ja muistanko, mutta ainakin etukäteen ajatus tuntuu maistuvalta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti