keskiviikko 19. joulukuuta 2012

PESTOKANAA
 Kana ja pesto on aika pettämätön yhdistelmä, niin siis jos tykkää peston mausta. Meillä kotona poikani ei siitä välitä ollenkaan, joten nyt kun hän on armeijassa, on arkisin aikaa tehdä meidän muiden herkkuja. Pestosta saa helpolla hyvää ruokaa ja vähän siitä riippuen kuinka monta ruokailijaa on, päätän vasta valmistustavan tälle kanaruoalle. Tänään ei ollut montaakaan ruokailijaa, joten tein paistinpannulla ruoan, mutta jos on useampi tulossa syömään, käytän uunia.
 
PESTOKANA
 
broilerin rintafileitä (1 / ruokailija)
valmista pestoa
juustoraastetta
suolaa
valkopippuria
ruokakermaa
 
Tee broilerin rintafileisiin tasku leikkaamalla ne sivusta auki. Laita avatuille fileille reilusti pestoa ja juustoraastetta (ja mielellään myös silputtua, tuoretta basilikaa, jota minulla ei tänään ollut). Käännä fileet kiinni ja paista miedolla lämmöllä pannussa, kunnes kummatkin puolet ovat kypsiä. Riippuu fileiden paksuudesta kauanko niitä pitää paistaa, mutta hyvinkin reilu 5 minuuttia molemmilta puolilta. Mausta paistaessa suolalla ja pippurilla. Kaada pannuun ruokakermaa 1-2 dl ja anna hautua vielä n. 5-10 minuuttia. Fileiden sisältä valuu vähän juustoa ja pestoa kerman sekaan ja maustaa sitä mukavasti.
 
Jos ruokailijoita on enemmän, paistan fileet nopeasti molemmilta puolin, että niihin tulee väriä. Siirrän fileet uunivuokaan sitä mukaa, kun saan ne paistettua. Lopuksi laitan pannuun purkillisen Creme Bonjour Pestoa ja 1-2 dl ruokakermaa, kiehautan vähän ja kaadan fileiden päälle. Uuniin 200 C n. 30 min.
 
Tarjoa basmatiriisin ja salaatin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti