maanantai 26. toukokuuta 2014

RAPARPERI-HILLOKETTA JÄÄTELÖN KANSSA
 Nyt on juuri se aika, jolloin raparperit alkavat olla valmiita poimittavaksi. Tai väänneltäväksi ja käänneltäväksi irti maasta. Raparpereitakin on useampaa lajiketta ja monella varmaan sitä perinteistä suureksi kasvavaa ja paksua varreltaan. Meidän pihalla kasvaa ruotsalainen ohut raparperi ja siinähän ei muuta eroa ole, kuin että joutuu käyttämään useamman varren, kun jotain tekee. 
Tämän illan jälkiruokaherkku syntyi nopeasti kiehauttamalla raparpereista hillokkeen ja tarjoamalla sen vähän jäähtyneenä jäätelön kanssa. Nam!
RAPARPERI-HILLOKE

6 dl raparperin paloja
½ dl vettä
n. 1 dl sokeria
1 tl kanelia

Laita raparperin palat veden ja sokerin kanssa kattilaan ja keitä hiljaisella tulella kunnes raparperi hajoaa. Sekoittele aina välillä vähän vaikka lusikalla. Lopuksi lisää kaneli ja sekoita.
Anna jäähtyä hetken vaikka kylmässä vesihauteessa.
Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti