sunnuntai 18. toukokuuta 2014

ALKUKESÄN PIENI RAPARPERIHERKKU
 JA JOTAIN UUTTA PIHALLE
 Mahtavan auringonpaisteen kutsumana piti sännätä jo aamusta pihalle. Käänsin kasvimaan loppuun ja ystävältä saadut Timot eli varhaisperunat sain piiloteltua vakoihinsa. Samoin istukassipulit pääsivät maahan ja kaiken päälle levittelin sitten hallaharson suojaamaan ja lämmittämään. Kasvimaani on aika pieni, mutta juuri sopiva ilahduttamaan pienellä sadollaan loppukesästä.
Välillä ehdin piipahtaa Memories-Marin-Putiikissa Tuusulan Rantatiellä. Ihana pieni sisustusliike on täynnä kaikkea hipelöitävää! Ja tulihan sieltä tällä kertaa ostettua ihana hanhi-kastelukannu (ehkä melkein enemmän koriste kuin käyttöesine - saa nähdä).
Tytär kävi kasvimaalla tutkimassa raparpereja ja totesimme, että kyllä niistä voi jo vähän jotain tehdä. Niinpä saimme päiväkahvilla Annin raparperi-omenapaistosta vaniljakastikkeen kera. Oi, miten kesä on jo ihan ovella!
RAPARPERI-OMENAPAISTOS

n. 5 raparperin vartta
2-3 vihreää omenaa
n. 1 dl (100g) sulatettua margariinia
3 dl neljän viljan hiutaleita
n. 1 dl ruokosokeria/sokeria/Steviaa (meillä tytär laittoi vähän kaikkia)
kanelia oman maun mukaan

Pilko raparperit ja kuori ja pilko omenat. Laita uunivuokaan ja ripottele päälle kanelia.
Sulata margariini ja sekoita siihen hiutaleet ja sokerit.
Paista uunissa 200 C n. 20-30 minuuttia.
Tarjoile vaahdotetun Flora Vanillan kanssa.
Ihana kastelukannuni pääsi terassin pöydälle.

Tänään oli myös ensimmäisen ruohonleikkuun aika. Leikkurin terien alta piti pelastaa muutama pieni orvokki. Istutin ne laakeaan saviruukkuun ja jännityksellä seuraan, miten ne kestävät siinä.

Puutarhatöiden lomassa tuli huikattua naapuri nauttimaan kylmiä virvokkeita terassille. Ja naapurin Coco-koira pääsi tietenkin mukaan Annin rapsuteltavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti