lauantai 17. toukokuuta 2014

PIHAN PERÄLLE JA NOKKOSJAHTIIN MARS!
 yllättävän hyvää keittoa
 Monta suunnitelmaa kiteytyi tänään kahteen Plan B:hen. Ei tarvittu A tai C versioita. Pelkällä B:llä edettiin ;) Siis viineistä lähtivät tämän päivän ruokamietinnät. Ja vähän tuolta pihaltakin. Olen jo pitkään miettinyt nokkosruokia ja tänään pääsin kokeilemaan toteutusta. Alkuruoka oli nimittäin ajatuksissa ja päädyin siis nokkoskeittoon. Yllättävän hyvän makuinen keitto tulikin ja sopi oikein hyvin valkoviinin kanssa alkuruoaksi.
Pääruoka jatkoi valkkarilinjaa, kun mies paistoi lohta kevyesti rapeaksi pannulla ja haudutti sen jälkeen kermassa vähän aikaa. Lisänä keitettyjä ja voissa glaseerattuja porkkanoita. That's it! Suorastaan herkullisen kevyttä ja maistuvaa.

Jälkkäriksi mentiin PlanB:n punaisella Shirazilla ja kevyellä Kotijuustolla. Ehkei täydellisin pari, mutta alas meni... ja hyvin menikin. Hauskat viinit ja hyvät ruoat.
NOKKOSKEITTO
1 l tuoreita nokkosia
1 banaanisalottisipuli
2 rkl voita/margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
½-1 tl suolaa
rouhittua valkopippuria
1 dl ruokakermaa
(½ dl vettä + 1 rkl vehnäjauhoja)

Ryöppää eli kiehauta nopeasti (n. 1-2 min) kiehuvassa vedessä tuoreet, nuoret nokkoset. Anna jäähtyä ja silppua pieneksi. Pilko salottisipuli pieneksi. Sulata pari ruokalusikallista margariinia kattilassa ja lisää sinne salottisilppu. Kuullota vähän aikaa. Lisää päälle jauhot ja sekoita vähän aikaa. Kaada sekaan vettä pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen, että liemi sakenee aina välillä. Lisää liemikuutio ja ryöpätty nokkossilppu sekaan ja anna kiehua n. 10 minuuttia. Lisää mausteet. Soseuta sauvasekoittajalla kuohkeaksi. Laita takaisin liedelle ja lisää kerma. Anna kiehahtaa. Tarvittaessa lisää veteen sekoitetut jauhot, että saat keitosta vähän paksumpaa. Anna kiehahtaa pari minuuttia. Tarjoa paahtoleivän kanssa.



Nokkoskeiton kanssa palanen paahdettua leipää.

Jälkiruokana punaviiniä ja kotijuustoa. Seurana muutama omenanviipale ja Pringles-lastu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti