torstai 29. toukokuuta 2014

TEX-MEX-SALAATTI

 Viikonlopun iltoihin sopii hyvin naposteluruoka. Poikani tilasi tex-mex-salaattia lauantaiksi ja mikä sen helpompaa. Tytär auttoi quacamolen kanssa ja teki vielä oheen muutaman avokado-tortillan. Niistä onkin tullut meidän nuorison välipala-aamupala-iltapala suosikkeja! Helppoa ja nopeaa ja raikasta syötävää.
Salaatin kokoaminen on ihanan värikästä touhua.

TEX-MEX-SALAATTI

400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 pss taco-maustetta
1½ dl vettä
½ prk kidney-papuja

Paista jauheliha melkein kypsäksi. Lisää loppuvaiheessa pieneksi pilkottu sipuli paistumaan. Ripottele päälle pussillinen taco-maustetta, sekoita ja lisää vesi. Lisää kidney-pavut sekaan ja anna muhia sen aikaa, kun teet muun salaatin.

mukailtu QUACAMOLE

2 avokadoa
2 rkl tacokastiketta
½ limen mehu
mustapippuria
½ tl suolaa
2-3 rkl kermaviiliä 

Puolita avokadot, poista siemenet ja irrota avokadojen "liha" kuoristaan. Murskaa haarukalla rouheaksi. Lisää tacokastike ja limen mehu sekä pippuri ja suola. Sekoita. Lisää kermaviiliä ja sekoita.

SALAATTIIN

jääsalaattia
tomaattia
maissia
juustoraastetta
tacokastiketta
nachoja

Kokoa salaatti laakeaan astiaan. Pohjalle ensin revittyä salaattia, sitten kuutioiksi pilkottua tomaattia ja sulatettua pakastemaissia.
Laita päälle kuumaa jauhelihapapukastiketta. Ripottele sen päälle juustoraastetta ja quacamolea. Tiputtele sinne tänne tacokastiketta. Aseta reunoille nacho-lastuja.

KYLMÄT AVOKADO-TORTILLAT

yhdelle
1 tortilla-lätty
1 avokado
5 miniluumutomaattia
limen mehua
mustapippuria

Pilko avokado ja tomaatit pieniksi kuutioiksi ja sekoita keskenään. Mausta. Laita seos tortillan keskelle, taita reunoista keskelle ja rullaa kääryleeksi. Leikkaa keskeltä kahtia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti