perjantai 23. toukokuuta 2014

HUNAJA-TURKKARITOFFEE
 Tyttäreni päätti tehdä pitkästä aikaa toffeeta. Täytyy sanoa, että on se niin herkullista ja niin makeaa, ettei montaa palaa voi kerralla syödä. Vähän venyvää ja tahmaista. Mutta tosi hyvin maistui taustalla hunaja ja päällimmäisenä turkinpippureiden kirpeä suolaisuus. Nam!
HUNAJA-TURKKARITOFFEE

2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
1 rkl hunajaa
1 rkl voita
Päälle
turkinpippuricrushia

Laita kerma, sokeri, hunaja ja voi kattilaan. Sekoittele koko ajan ja anna keitoksen poreilla pienesti. Tämä vaihe kestää ja kestää. Ehkä noin parikymmentä minuuttia.
Toffee alkaa olla valmista, kun veteen tiputettuna pisara jähmettyy niin, että voit muotoilla sormilla siitä pallon.
Kaada toffee leivinpaperilla vuorattuun astiaan (n. 15x20 cm).
Ripottele päälle turkkaricrushia reilusti. Anna jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa paloiksi ja nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti