torstai 29. toukokuuta 2014


PULLED CHICKEN & PITA-BREAD & COLE SLAW
 eli Pita-leipiä revityn kanan ja kaali-porkkanasalaatin kanssa
 Helatorstain joutilaisuus vaihtui touhuksi keittiössä, kun olin nukkunut kunnon päikkärit ensin. Reseptejä netistä sieltä ja täältä. Ja sen jälkeen hommiin. Tämä oli taas niitä vie mennessäs tuo tullessas - keittiörupeamia. Eli ensin bbq-kastike tulille (resepti täältä), sitten kanat uuniin. Bbq valmiiksi. Vähän kastiketta kanoille. Välillä pita-leipätaikina nousemaan. Cole slaw alusta loppuun.  Kanat pois uunista. Leipien kaulitseminen ja paistaminen. Samalla kanan "repiminen". Leivät pois uunista ja kanoihin bbq-kastike. Ja HUH!
Halkaise pita-leivät toisesta reunastaan auki, täytä kanalla, cole slawlla ja salaatilla.
Syömään! Ja NAM!
PULLED CHICKEN

n. 1 kg broilerin leikkeitä (nahkoineen ja luineen tai ilman luita)bbq-kastiketta


Laita broilerin leikkeet uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin ja laita folio päälle. Laita vuoka 150 C uuniin. Kun bbq-kastike on valmis, laita sitä reilusti kanojen päälle ja jatka paistamista folio päällä. Anna kanojen olla uunissa yht. n. 1½-2 tuntia.
Jos käytät valmista bbq-kastiketta, voit laittaa sitä heti alussa kanojen päälle.
Kun kanat ovat valmiit, poista niistä nahka ja luut ja revi ne kahdella haarukalla paloiksi. Laita kanasilpun päälle lopuksi reilusti bbq-kastiketta.

Sydämellinen pita-leipä <3
PITA - LEIVÄT

2½ dl vettä
2 tl sokeria
1½ tl suolaa
2 rkl öljyä
½ tl leivinjauhetta
7 dl vehnäjauhoja (joista itse laitoin 1 dl 3 viljan sämpyläjauhoja)
2 tl kuivahiivaa

Lämmitä vesi n. 42 C. Sekoita siihen sokeri, suola ja öljy. Sekoita jauhoihin hiiva ja leivinjauhe ja lisää pikkuhiljaa taikinaan koko ajan vaivaten. Anna nousta n. tunnin ajan.

Lämmitä uuni 250-275 C asteeseen!

Jaa taikina 8 osaan, kauli taikina noin 15 cm kokoisiksi aika ohuiksi kiekoiksi ja aseta leivinpaperoidulle pellille. Pellille mahtuu noin 4 kappaletta kerrallaan.
4. Paista alimmalla tasolla 5 minuuttia pitaleipiä. Jos tasku ei ole paisunut, paista hetki lisää. Paista tämän jälkeen uunin keskitasolla 2 minuuttia, tai kunnes ovat kauniin värisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti