sunnuntai 16. joulukuuta 2012

SHH...JOULUSALAISUUKSIA
Jouluun valmistautuminen on ihanaa aikaa. Kaikki se touhu ja salaisuudet. Teemme aina itse kortit tyttäreni kanssa ja siinä kestää aikansa, kun suunnittelemme mallia. Kiertelemme askartelukauppoja ja katselemme tarvikkeita, selailemme lehtiä ja tutkimme mainoksia. Tänä vuonna päädyimme kimalleliimaan, vahaliituihin ja höyheniin. Teksti painettiin osittain leimasimella ja lopputervehdys kirjoitettiin käsin. Keskellä kuvaa näkyy vähän valmista korttia... mutta malttia ystäväni, odota kunnes se tipahtaa postiluukusta, niin näet sen tarkemmin!
Paketointiin käytän yleensä vanhoja lahjapusseja, joita säästän huolella koko vuoden. Ja lisäksi valitsen yhden paperivaihtoehdon, jota käytän. Tänä vuonna se on joulunpunainen ja nauhana valkoinen paperinaru. Pienet pakettikortit askartelen myös itse ja sydänteemaa toteutin myös niissä.
 On myös aika siivota kaappeja jouluksi ja sieltä kaapin perältä löytyi viime syksynä tekemäni joululikööri. Ensin siivilöin pois mustat viinimarjat ja sitten pullotin liköörin pieniin pulloihin. Niitä en ole löytänyt kaupoista vaikka kuinka etsin, mutta säästelen pulloja pitkin vuotta ja onneksi aina joku myös palauttaa edellisen vuoden lahjansa - tyhjänä tosin ja varmistaa siten seuraavan joulun lahjansa. Yhdessä pullossa oli vielä jäljellä etiketti vuodelta 2005 eli aika monena vuotena olen tätä joulujuomaa tehnyt.
Ja pari ystävääni voi nyt sulkea silmänsä, sillä aion paljastaa vielä yhden joulusalaisuuden. Stockmannin mainoslehdestä matkin piparitaikinasta tehdyn korurasian valmistuksen. Ei ollut helppoa, ei! Ja osa menikin ihan pipariksi, eivätkä nämäkään päivänvalossa parhaimmillaan ole. Mutta tärkeintä on ajatus ja itse tekeminen. Nyt vielä rasiat kauniisiin sellofaanipakkauksiin ja lahjat alkavat olla valmiina! Ensi viikko meneekin siivoillessa ja jouluruokia suunnittellessa. Jotain uutta pitäisi täksikin jouluksi pöytään keksiä, mutta vielä on aikaa. Aikaa touhuilla ja pitää salaisuudet vielä vähän aikaa salaisuuksina! Joulun valmistelun iloa teille kaikille!
 


6 kommenttia:

  1. Kauniita, kauniita juttuja. Mutta miten ihmeessä saat nuo korurasioiden rasiat tehdyksi...paistetuksi...Ne on mielettömän hienon näköisiä ja tekisi mieli varastaa näin julkisesti idea vaikkapa ensi jouluksi...enää en taida ehtiä itse moiseen puuhaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti paistaa ensin n. 4 minuuttia, ottaa pois uunista ja laittaa reuna paikoilleen.. ja sitten vain toivoa, että pysyy koossa :) Ei ollut helppoa!

      Poista
  2. This actually answered my downside, thanks!
    my website :: humanize.com

    VastaaPoista
  3. Hello! I've been following your web site for some time now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Humble Tx! Just wanted to say

    keep up the good work!
    My web page :: http://acm.cs.ucla.edu/wiki/expats_leave_spain_and_come_back_to_great_britain

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hello and thanks for your comments. So you no that this site is energy by cooking but I've all kind of interests, for example interior decorating. Hope you have fun with my writings and photos :)

      Poista
  4. Heya i am for the first time here. I came across this board and I find
    It truly useful & it helped

    me out a lot. I hope to give something back and help others like
    you helped me.
    Also see my page > spanish slang dictionary spain

    VastaaPoista