tiistai 17. lokakuuta 2017

MASCARPONE-SUKLAA-BROWNIET
 Viikonloppuisin tekee mieli kahvin kanssa jotain hyvää vaikka ei se arkenakaan kai ole mitenkään poissuljettua. Arkena sitä kuitenkin saa pidettyä itsensä jossain kurissa (ellei joku työkaveri ole sattumalta kantanut herkkuja kahvipöytään). Joka tapauksessa viikonloppuisin tuntuu, että antaa itselleen helpommin luvan muuhunkin ylimääräiseen herkutteluun, joten pienet kahvileivokset uppoavat siihen samaan kastiin.
 Olen jonkun aikaa hautonut tätä Emerald city -blogista nappaamaani ohjetta, joka sekä näytti että kuulosti juuri minun makuuni sopivalta ja viime lauantaina ehdin sen vihdoin toteuttaakin. Muutenkin leivonnaiset tulee tehtyä usein lauantaina, että vielä sunnuntainakin saa suun makeaksi. 
 Tässä on ihanan kostea brownies -pohja ja valuva mascarpone-juusto ja suklaa-ganache päällä. Pienikin pala riittää, mutta jotenkin sitä tulee vielä nappaistua usein se toinenkin...
MASCARPONE-SUKLAA-BROWNIET 

150 g voita
150 g tummaa suklaata
3 munaa
1¾ dl (120 g) fariinisokeria
1¾ dl (160 g)sokeria
2 dl (130 g) vehnäjauhoja
(½-1 dl manteli/pähkinärouhetta)itse laitoin murskattuja mantelilastuja pienen kourallisen

 Laita leivinpaperi uunivuoan pohjalle (n. 20 x 20 cm). 

Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. 
 Sekoita sokerit keskenään. Vaahdota munat ja kolmas osa sokereista vaahdoksi, lisää sokeria vähitellen munavaahtoon koko ajan vatkaten, kunnes kaikki sokeri on lisätty. Vatkaa joukkoon vähän jäähtynyt suklaa-voiseos. 
 Kääntele joukkoon lopuksi vehnäjauhot ja mantelirouhe. Kaada seos uunipannuun ja paista 180 asteessa noin 20 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi. Anna jäähtyä ja kumoa.

Mascarponekerros:
250 g mascarponejuustoa
½-1 dl tomusokeria

 Sekoita mascarpone ja sokeri keskenään. Levitä tasaisesti browniepohjan päälle. Laita jääkaappiin odottamaan kuorrutuksen valmistusta.

Suklaaganache:
¾ dl kermaa
75 g tummaa suklaata

strösseleitä

 Laita kerma ja suklaa kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä. Kun suklaa on sulanut, niin anna seoksen jäähtyä huoneen lämmössä. Kaada kuorrute mascarponekerroksen päälle ja tasoita veitsellä pinta. Ripottele päälle halutessasi jotain strösseleitä.

 Itse kaadoin suklaan vähän liian aikaisin ja se vähän sekoittui mascarponeen. No, enemmän se vaikutti ulkonäköön kuin makuun - onneksi.
Liian aikaisin valutettu suklaa sai aikaan marmoroidun pinnan, mutta se ei haitannut makua.
Ihana, valuva suklaa-ganache näyttää siltä, että se pitää syödä heti!
Päiväkahvit Muumi-mukeista ja leivonnaiset kruunaavat viikonlopun kahvihetket.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti