keskiviikko 4. lokakuuta 2017

KANA-CHEDDAR-ENCHILADAT
 Vielä yksi postaus tuosta ihanasta cheddarista ja sen jälkeen lupaan siirtyä taas terveellisempiin ruokiin - ehkä. Viikonloppuisin vaan on sellainen olo, että mieli tekee vähän mässäillä ja herkutella ja juusto liittyy minun mielikuvissani usein tähän. Ja tällä hetkellä juustojen ykkönen on meillä cheddar. Uunista tulleena, valuvan pehmeänä ja maukkaana se on ihan parasta.
 Enchiladat ovat helppoa herkkua, joita voi valmistaa isollekin porukalle etukäteen ja laittaa vähän ennen syömistä uuniin lämpenemään. Lisukkeeksi raikas salaatti ja juomaksi olut tai pehmeä punaviini.

KANA-CHEDDAR-ENCHILADAT

n. 400 g broilerin fileitä tai suikaleita
1 iso sipuli
1 suippopaprika
100 g maissia
öljyä
(chiliä, jalopenoja...)
1 pss taco-maustetta
1/2 dl vettä
1 prk Koskenlaskijan ruoka Cheddaria
cheddarjuustoa
1 pkt tortilla -lättyjä

 Suikaloi broilerin fileet. Leikkaa myös sipulit ja paprika lyhyiksi suikaleiksi. Paista suikaloidut broilerit öljyssä ruskeiksi. Lisää sipulit ja paprika joukkoon ja anna kuullottua pehmeiksi. Lisää maissit ja sekoita. Jos haluat täytteestä tulisempaa, voit lisätä siihen chiliä tai jalopenoja tai vastaavaa.
 Ripottele päälle taco-mauste, sekoittele ja lisää vesi. Ota pannu pois liedeltä. 
 Levitä lautaselle tortilla -lätty ja levitä sille reilu ruokalusikallinen Koskenlaskijan cheddaria. Nosta keskelle kanatäytettä ja laita päälle vielä vähän cheddar-juustoa (raasteena,paloina tms.)
 Kääri lätty rullalle ja laita saumapuoli alaspäin uunivuokaan. Täytä kaikki lätyt samalla tavoin ja levitä lopuksi päälle loput Koskenlaskijan cheddarit ja vähän vielä cheddar-juustoa.
 Anna kuorruttua 220 C uunissa noin vartin verran.
Levitä täyte poikittain tortilla -lätyn keskelle, niin saat rullattua sen hyvin uunivuokaan.
Tällä kertaa juomana oli amerikkalainen The Velvet Devil Merlot -viini, joka sopi hyvin enchiladojen kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti