perjantai 27. lokakuuta 2017

POSSUN KANSSA OMPPU-SIENILISUKE
 Syksyn omenasato ei ole ehkä ollut kaikkein parhain tänä vuonna, mutta viime vuonna omenoita tulikin yli omien tarpeiden. Meillä ei kaksi puuta tuottanut ollenkaan satoa ja se puu, johon omenoita tuli, sattui olemaan punakaneli. Loistavia syömäomenoita tai mehun tekoon, mutta ruoan laitossa niitä ei juuri tule käytettyä.

 Onneksi kaupasta saa kuitenkin tarpeen mukaan erilaisia lajikkeita ja niinpä tällä kertaa käytin kirpeitä ja vähän happamia vihreitä omenoita. Niin, ajatus tähän lisukkeeseen lähti tietysti possusta. Mies nuiji ja leivitti possun fileestä reilut pihvit ja mietittiin, että tehdäänkö lisäksi joku kastike vai jotain muuta. Tämä jotain muuta osoittautui varsinaiseksi osumaksi eli stä voisi syödä vaikka ihan sellaisenaankin!

OMENA-HERKKUSIENI-LISUKE

1/2 punaista chiliä

1/2 pieni suippopaprika
1 vihreä omena
200 g Champ Herkkusieniä
2 valkosipulinkynttä

2rkl öljyä
1-2 rkl balsamicoa
1/2 tl suolaa
1/2 rkl sokeria
mustapippuria myllystä
lehtipersiljaa tai persiljaa

 Kuutioi pieniksi chili ja paprika ja kuori sekä lohko omenat pieniksi paloiksi. Leikkaa herkkusienet viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet.
 Kuumenna öljy pannulla. Paistele vähän aikaa herkkusieniviipaleita. Lisää hienonnettu chili ja paprika sekä valkosipulinkynnet.
Kääntele hetki kovalla lämmöllä ja tiputa sitten lämpöä. Lisää omenan palat ja sekoittele, kunnes omenat vähän pehmenevät. Mausta balsamicolla, suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.    
 Tarkista maku.
Ripottele joukkoon tuoretta lehtipersiljaa tai persiljaa.

Ihania tuoksuja pannulta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti