tiistai 31. lokakuuta 2017

SYKSYISEN LOMAPÄIVÄN HYGGEILYÄ
Joskus on kiva pitää lomapäivä ilman sen kummempaa etukäteissuunnittelua. Ihan vaan olla villasukat jalassa ja mietiskellä kaikenlaista. Tai olla miettimättä mitään erityistä. Kun tulee pysähdyttyä hetkeksi, alkaa mieleenkin tulla tilaa uudelle. Itselleni käy usein juuri näin. Päätän vain olla tekemättä mitään ja pian huomaan löytäväni itseni touhuilemasta jotain. 
Tänään minua innoitti jokin aika sitten hankittu samettisen pehmeä, lila fleece-peitto. Ja matto, joka oli vielä rullalla pussissaan. Olin hankkinut Vallilan maton heräteostoksena reilu viikko sitten ja epäilin sen sopivuutta olohuoneeseemme. Meillä on vuosia sitten hankittuja puisia kalusteita, jotka ovat istahtaneet paikoilleen (kuten kuvassa näkyvä pöytä) ja ajattelin, ettei harmahtava matto ehkä sovi sen kanssa.
Jokainen voi arvioida itse niiden sopivuutta, mutta siinä ne nyt ovat ja ainakin livenä täydentävätkin ehkä toisiaan. Tosin valkoinen pöytä on kyllä ollut haaveissa jo pidempään, mutta sitten pitäisi uusia aika monta muutakin kalustetta.
Sohvan toisessa nurkassa on viime vuotiset Ikea-hankinnat, tyyny ja peitto.
Niissä on samoja harmaan sävyjä kuin uudessa matossakin.
Sohvan toisessa päässä on uusi, pehmeääkin pehmeämpi, samettinen fleece, jonka herkullinen väri vie ajatukset suoraan syksyyn.
Samoja lilan/punertavan sävyjä toistaa vanha Pentikin kynttilälyhty...
...ja pienet tuikkukipot ikkunalaudalla.
Pöydällä on kynttilöiden vieressä vanhassa, lilassa isomummultani perityssä jälkiruokakipossa matkoiltamme kerättyjä sydämen muotoisia kiviä ja pari erityistä simpukkaa.
Ystävältä saatu jättikokoinen teekuppi höyryää ihanasti ja tuo tuoksua syksyisen harmaaseen päivään.
Onkin aika sytyttää kynttilät, juoda mukillinen teetä ja vain olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti