sunnuntai 8. lokakuuta 2017

KANTTARELLI-HÄRKIS-LASAGNE
 "Kokkailua kimpassa" oli taas vuorossa viikonloppuna, kun kokoonnuimme muutaman kouluaikaisen ystäväni kanssa suunnittelemaan ensi kevääseen sijoittuvaa juhlaa. 
 Tällä kertaa olimme Päivin kauniissa kodissa ja tunnelmallisessa kynttilänvalossa pääsimme pöydän ääreen. No, kunhan ensin vietimme tovin keittiössä touhuten. Ensimmäiseksi piti saada jälkiruoka hyytymään eli teimme jälkkäriksi suussasulavan pehmeät ja vähän kirpeät Lemonposset. Alkuruoaksi tehtiin jo aiemmin päivittämäni ja useaan kertaan tehty Mervin halloumisalaatti, jonka makujen kannattaa antaa tasaantua jonkin aikaa jääkaapissa. Halloumit voi paistaa vähän ennen tarjoilua ja asetella salaatin päälle.

 Pääruoaksi Päivi valmisti kasvissyöjiä (ja meitä muitakin) hellivän tosi herkullisen kanttarelli-härkis-lasagnen. Tätä aion tehdä kotonakin, koska se maistui niin hyvälle. Kuvat ovat taas vähän hämäriä, koska en ole niitä mitenkään käsitellyt, mutta maut sitäkin paremmin kohdillaan.

KANTTARELLI-HÄRKIS-LASAGNE

Lasagne-levyjä
1-2 pkt (á 250 g)original-Härkistä
kanttarelleja (pieni pussi pakastettuja tai n. 1/2 l tuoreita)
1-2 sipulia
valkosipulinkynsiä (oman maun mukaan)
öljyä
1 prk maustamatonta tomaattimurskaa (jos teet vain yhdestä paketista Härkistä, laita pelkästään yrttimaustettu tomaattimurska)
1 prk yrttimaustettua tomaattimurskaa
rouhittua mustapippuria
emmental- ja mozzarellajuustoraastetta
valmista juustokermaa (annoksesta riippuen muutama purkki)

 Silppua sipulit ja valkosipulit pieneksi. Kuullota pannulla öljyssä pehmeiksi. Lisää pienityt kanttarellit ja Härkis ja anna niitten lämmitä hetken. Lisää tomaattimurskat ja mausteet ja anna hautua vähän aikaa.
 Kokoa lasagne vuokaan: laita pohjalle kerros kastiketta, kaada sen päälle juustokermaa ja ripottele vielä juustoraastetta. Laita seuraavaksi lasagnelevyjä ja sitten taas kastiketta ja kermaa ja juustoa. Jatka niin kauan, kuin sinulla riittää kastiketta. 
 Laita päällimmäiseksi kerros lasagnelevyjä, juustokastiketta ja juustoraastetta.
 Laita 200 C uuniin n. 45 min. Ota uunista ja anna vielä vetäytyä kymmenisen minuuttia ja tarjoile.
Ihanan mehevää ja maukasta lasagnea tulee syötyä aina vähän enemmän kuin vatsa vetää 😅
Jälkiruoka-posset koristeltiin syksyisesti aluslautaselle laitetuilla vaahteranlehdillä ja päällä oli passionhedelmän lisäksi muutama tuore karpalo.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti