torstai 23. helmikuuta 2017

RUUSUKAALISALAATTI
 Sain tyttäreltäni tämän reseptivinkin, jonka hän taas oli löytänyt maikkarin Kokkisota-ohjelmasta. Tämä salaatti on myös varsinainen terveys-pommi, sillä ruusukaalit ovat varsinaista terveysruokaa ja lisäksi tässä käytetään vielä sitruunaa ja hunajaa.

"Muiden kaalien tavoin myös ruusukaali on todellista terveysruokaa. Kilokaloreita ruusukaalissa on vain saman verran kuin kukkakaalissa. Kuitua ruusukaali sisältää enemmän kuin muut kaalit. Tällä on merkitystä veren kolesteroliarvojen alentamisessa ja suolistosairauksien ehkäisyssä.
Vitamiineista ruusukaalista löytyy eniten C-, K- ja A-vitamiineja sekä folaattia, joka on tärkeä B-ryhmän vitamiini. Ruusukaali on vähähiilihydraattista ruokaa ja se sisältää flavonoideja, jotka toimivat elimistöä suojaavina antioksidantteina."


 Ruusukaalia olen valmistanut usein lämpimäksi lisukkeeksi ja tämä olikin ensimmäinen salaattiviritelmäni (tytär on tehnyt tätä jo pitkään ja onneksi sain vihdoin itsekin kokeiltua). Ja täytyy sanoa, että kenestä vaan tulee ruusukaalifani tämän salaatin äärellä. Ihanan raikasta!

RUUSUKAALISALAATTI

1 pkt ruusukaalia
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
suolaa
1 rkl hunajaa
joko tuoreita yrttejä tai kuivattuja:
ruohosipulia, lehtipersiljaa, timjamia

 Leikkaa ruusukaaleista kanta pois ja ota samalla uloimmat lehdet. Viipaloi kaalit ohuiksi renkaiksi.
 Sekoita kaikki muut aineet keskenään, anna hunajan sulaa kastikkeeseen ja kaada sitten ruusukaalien päälle. Nostele sekaisin ja laita marinoitumaan vähäksi aikaa jääkaappiin. Minulla oli tässä pelkästään kuivattua timjamia ja se riitti varsin hyvin eli joskus vähemmän on enemmän. Muut maut korostuivat sitten ehkä paremmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti