perjantai 10. helmikuuta 2017

PUNAJUURIKEITTOA TALVIPÄIVÄÄN
 Pitkin vuotta minulle maistuvat erilaiset sosekeitot ja perheeni on myös oppinut syömään näitä keittoja. Olenkin usein sanonut, että sosekeitot ovat meidän perheen lauantain pikaruokaa. Kasvikset kiehuvat pehmeiksi sillä välin, kun imuroit pikaisesti tai pyyhit pölyt. Ja kun viikonloppuisin illalla kuitenkin (ainakin meillä) tulee syötyä vähän enemmän tai vähän perusteellisemmin valmistettua ruokaa, on keitto ihan mahtava vaihtoehto päivällä.
 Tämän reseptin sain äidiltäni ja keitto osoittautuikin tosi hyvän makuiseksi. Olen tehnyt punajuurista keittoa ennenkin (Henri Alenin keitto *klik*) sekä (Aura-punajuurikeitto *klik*) eli aina vain löytyy uusia yhdistelmiä punajuuren kanssa. 

PUNAJUURIKEITTO

800 g punajuuria

1 iso sipuli
2 rkl öljyä
1-2 omenaa
(200 g palsternakkaa)
1 l vettä
1-2 kasvisliemikuutiota
1 1/2 rkl punaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
Lisäksi:
joko pehmeää vuohenjuustoa
tai ricotta-juustoa
tai Aura-juustoa
tai raejuustoa

 Kuori ja pilko kaikki kasvikset. Voit jättää halutessasi palsternakan pois. Kuullottele kattilassa öljyssä ensin sipuleita vähän aikaa. Lisää punajuuret ja palsternakka ja kuullottele niitäkin vähän aikaa. Lisää omenanpalat, vesi, kasvisliemikuutio ja etikka.

 Anna kiehua kannen alla hiljakseen niin kauan kunnes punajuuret ovat pehmentyneet (talvella tähän saattaa mennä tosi kauan).
 Soseuta kasvikset sauvasekoittajalla tai tehosekottimessa ja mausta lopuksi suolalla ja rouhitulla mustapipppurilla.
 Tarjoile jonkun juuston (tai vaikka creme fraichen) kanssa.
Runebergin päivänä tuli syötyä päivällä ensin punajuurikeittoa ja samoissa sävyissä päiväkahvin kanssa Runebergin torttuja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti