sunnuntai 12. helmikuuta 2017

KENRAALI TSON KANAA
 Viikonlopun ensimmäinen kiinalainen ruoka oli lauantaina Keisari Tson kanaa. Jos muutenkin olen kiinalaisten ruokien ystävä, niin nyt oli kyllä niin nappisuoritus tämä kanaruoka. Kastike oli niin hyvää, että mieli teki nuolla lautanen vielä lopuksi 😂

KENRAALI TSON KANAA


400-500 g maustamattomia kanafileitä
1 kananmuna

vehnäjauhoja
2 dl rypsiöljyä
Kastike:
2 dl kuumaa vettä
1/4 kanaliemikuutiota
4 rkl sokeria
4 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl Hoi Sin - kastiketta
2 rkl seesamiöljyä
2 rkl maissijauhoja

1 rkl soijakastiketta
1 purjosipuli tai 2 kevätsipulin vartta
pala inkivääriä
2 valkosipulin kynttä


 Kastike: Sekoita 1/4 kanaliemikuutio veteen. Lisää 4rkl sokeria ja 4rkl riisiviinietikkaa. Lisää 2rkl Hoi Sin kastiketta ja 2rkl seesamiöljyä. Lisää vielä 2rkl maissijauhoa ja ruokalusikallinen soijakastiketta. Sekoita huolellisesti. Jätä odottamaan.

 Liha: Kuutioi kanafileetä isoiksi paloiksi ja kääntele ne ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja sitten vielä uudestaan jauhossa. Friteeraa rasvassa kullanruskeiksi. Nosta talouspaperin päälle valumaan.

 Lopuksi: Leikkaa noin parin sentin viipale inkivääriä ja pari valkosipulinkynttä pieneksi murskaksi. Leikkaa purjo tai kevätsipulit suikaleiksi/renkaiksi. Paista kuumalla öljyisellä pannulla minuutin ajan ja lisää kastike. Odota että kastike kuplii ja lisää friteerattu kana. Sekoita ja nauti kuumana nuudelin tai riisin kera.

Oikealla kastikkeen "pohja", keskellä kananmunaa ja vasemmalla kananpaloja jauhoissa.
Paista reilussa öljyssä kanat kypsäksi.
Jauhotetut kanat muuttuvat kauniin kullanruskeiksi pannulla.
Laita paistetut kanat talouspaperin päälle valuttamaan ylimääräinen rasva pois.
Lisää kastikkeeseen kananpalat ja tarjoa heti.
Nautinnollisen herkullinen annos!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti