sunnuntai 5. helmikuuta 2017

KEVÄÄN SISUSTUKSEEN RIPAUS ROOSAA
Kevään tuntua on ollut jo monena päivänä ilmassa.Vaikka eihän sitä talveakaan ole vielä tullut. Aina välillä jo luulee, että nyt, nyt se talvi tulee lumipyryineen ja pakkasineen, mutta sitten saadaankin taas huomata, että lämpö siirtyy plussan puolelle. Ja pihat ja kadut ovat liukkaita ja märkiä. Aurinkokin pilkahtelee kiusoittelevasti välillä pilvien raoista ja heti seuraavana hetkenä ollaan taas harmaan pilviverhon ympäröimänä hämärässä.
Mieli kääntyy kuitenkin jo valoon ja sisustukseni on usein keväisin noudatellut vaalean sinisiä sävyjä - vähän kuin toistaen ulkoa heijastuvaa lumen valoa. Tänä keväänä on kuitenkin joka puolelta tunkeutunut näkökenttääni vaaleaa, puuterista roosaa ja viimeinen piste oli käydessäni Sisustus Bellassa, Hyrylässä. Siellä hyllystä tuijotti tuo roosa tyyny ja vaikka kuinka yritin, oli pakko napata se mukaani yhden kynttilän kera.
Vanha, roosa villavilttikin pääsi taas pitkästä aikaa käyttöön.
Ja ruokakaupassa en muuta nähnytkään kuin nämä vaaleat tulppaanit vaikka tarjolla olisi ollut kaiken maailman värejä.
Illalla oli sitten ihan pakko avata joululahjaksi saamani pullo J.P.Chenetin rosé kuohuvaa, joka oli pehmeää, kuin ympäröivä sisustus.
Viikonloppuna oli myös tytär käymässä ja ruokapöytään saatiin nosteltua yhtä sun toista syötävää.
Punajuuri-halloumi-salaattia; kuori ja viipaloi raa'at punajuuret ohuelti. Kuullota viipaleita öljyssä pannulla sekoitellen kymmenisen minuuttia. Lisää puolisen desiä vettä sekaan ja anna hautua miedolla lämmöllä vielä ainakin kymmenisen minuuttia (lisää vähän vettä, jos tarvitsee). Lisää päälle hyppysellinen sormisuolaa ja ruokalusikallinen valuvaa hunajaa. Leikkaa pala halloumia pieniksi kuutioiksi ja paista pikaisesti kuumahkolla pannulla halloumiin väriä joka puolelle.
Laita laakealle tarjoiluvadille revittyjä salaatinlehtiä, punajuuriviipaleita ja halloumikuutioita. Ripottele päälle vielä balsamicokastiketta.
Possuvartaat ja uunijuureksia; Pese ja lohko eri juureksia ja kääntele niitä kulhossa öljyssä. Kaada juurekset leivinpaperilla päällystetylle pellille. Ripottele päälle reilusti sormisuolaa.
Leikkaa possun sisäfilé reiluiksi paloiksi ja pujottele palat vartaisiin. Levitä päälle öljyä, suolaa ja mustapippurirouhetta. Laita vartaat samalle uunipellille.
Paista 200 C uunissa n. 30-40 minuuttia riippuen siitä, kuinka kypsäksi haluat lihat.
Toisessa sohvan nurkassa roosaa, toisessa beigeä ja harmaata - jokaiselle jotakin siis. Ulkona näkyy valon kajastusta, sisällä vähän valoa pienistä kohdevaloista ja kynttilöistä. 
Kevään valoa odotellessa !




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti