lauantai 30. huhtikuuta 2016

KIKHERNEITÄ NAPOSTELUUN JA RUOKIIN
 Kaikenlaisissa terveysbuumeissa tulee tutustuttua paremmin erilaisiin aineisiin ja niiden käyttötapoihin. Yksi näistä itseäni vastaan tulleista on kikherne. Olen käyttänyt Luomu kikherneitä aiemminkin ja ne ovat sellaisenaan (kunhan huuhtoo ensin) käyttövalmiita. Niitä on helppo ripotella salaatteihin tai lämpimiin ruokiin.
Tällä kertaa tein vähän enemmän eli paahdoin kikherneitä uunissa. Niistä tuli mukavan rapsakoita ja erilaisilla maustamisilla niistä tulee myös monikäyttöisempiä. Sisareni vinkkasi, että kun käyttää maustamiseen vähän chiliä, kikherneet sopivat loistavasti kasvissosekeiton seuraksi. 
 Itse panostin napostelupuoleen eli halusin vaihtoehdon suolapähkinöile ja aika koukuttavia näistä tulikin. Muutaman heittää suuhun mennen tullen ja vaikka päättää, ettei enempää, niin huomaa vähän ajan päästä taas sormien hakeutuvan hernekipolle :)
PAAHDETUT KIKHERNEET

1 tlk Luomu kikherneitä
1-2 rkl öljyä
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1/4 tl cayennepippuria

 Valuta kikherneet ja huuhtele runsaalla, kylmällä vedellä. Laita herneet kulhoon. Ripottele päälle öljy ja mausteet ja sekoita hyvin. 
 Kaada herneet leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paahda uunissa 200 C n. puoli tuntia.
 Anna jäähtyä ja ala napostella.
Edelliseltä päivälä oli jäänyt paistettua lohta, josta valmistin nopean salaatin iltaruoaksi. Mukaan laitoin erilaisia salaatteja, keitettyä kananmunaa, tomaattilohkoja, maustekurkkua ja kastikkeeksi muutaman tipan sitruunamajoneesia. Lopuksi ripottelin päälle paahdettuja kikherneitä. Täydellistä!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti