maanantai 18. huhtikuuta 2016

VIIKONLOPUT PYHITETÄÄN HYVÄLLE RUOALLE
JA KAUNIILLE KATTAMISELLE
 Kun viikko kääntyy lopuilleen alkaa mielikin suuntautua ruoan pariin. Sormet selailevat reseptejä lehdistä ja netistä. Pieni kuola alkaa lähestyä suupieliä ja askeleet vievät kauppaan.
 Usein vinkki saattaa tulla joltain ystävältä tai jostain tietystä ruokatarvikkeesta. Ja kaunis kattaus on puoli ruokaa tai nautintoa, joten siihenkin on kiva panostaa. Tyttären kanssa suunnittelemme joko yhdessä tai erikseen pöydän kokonaisuuden, usein ehkä niin päin, että minä kokkaan ja tytär kattaa.
 Tällä kertaa etsimme kaupasta mielessäni syntynyttä kuvaa kauniin vaaleanpunaisista serveteistä, jotka olisi yhdistetty kevään vihreään tablettien ja kukkien kanssa. No, ei löytynyt siitä kaupasta, jossa kävimme, joten suunnitelma muuttui, kun löysimme nämä tähtiservetit.
Citymarketista ostetut servetit ja talvella Prismasta ostettu tähtikaitaliina sopivat hyvin valkoisen liinan ja astioiden kanssa.
Valkoista, beigeä, terästä - minun värini!
Vanhaan Riihimäen lasitölkkiin aseteltiin valkoiset terttuneilikat. Valkoiset kukat ovat ehdottomasti suosikkejani vuodenajasta riippumatta.
Alkuruokana tarjosin ihanaa salaattia, johon vinkin sain ystäväni kokki-mieheltä (eli kiitos Terhi). Pientä muokkausta tein ja tätä olisi voinut syödä vaikka enemmänkin.

AURA-PÄÄRYNÄ-PÄHKINÄSALAATTI

eri salaatteja (esim. jääsalaatti, rucola, punamangoldi)
2 kypsää päärynää
voita
sokeria
saksanpähkinöitä
Aurajuustomurua
balsamicoa

 Kuori päärynät ja leikkaa kahdeksaan osaan. Laita pannuun reilu nokare voita ja pari ruokalusikallista sokeria. Laita päärynäviipaleet pannulle ja kääntele niitä varovasti. Anna päärynöiden vähän pehmentyä ja saada väriä.
 Laita lautaselle salaatteja, asettele kullekin ruokailijalle 3-4 päärynälohkoa salaatin päälle. Ripottele lopuksi lautasille Auramurua ja kädessä vähän murskattuja saksanpähkinöitä.
 Pirskottele annosten päälle vähän balsamicoa. Nauti heti, kun päärynät ovat vielä vähän lämpimiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti