maanantai 11. huhtikuuta 2016

PÄÄRYNÄ-INKIVÄÄRIPIIRAS
 Omiin viikonloppuihini kuuluu usein leipominen ja jos ideat meinaavat loppua, niin perheeltä kyllä tulee toiveita tasaiseen tahtiin. Jokin aika sitten sain toiveen tästä Ruokalan piiraasta, joten pitihän se tehdä. 
 Alkuperäisessä ohjeessa piirakka vielä "kiillotettiin" vähän lämmitetyllä marmeladilla, mutta omasta mielestäni sitä ei tarvinnut. Lämmin piirakka ja kylmä jäätelö on aina vastustamaton yhdistelmä ja inkivääri toi oman pikantin lisänsä makuun.
PÄÄRYNÄ-INKIVÄÄRIPIIRAS

2 kypsää päärynää
½ sitruuna 
3 kananmunaa
150 g sokeria (1,5dl)
n. sentin pala raastettua inkivääriä
150 g vehnäjauhoja (3,5dl)
1 tl leivinjauhetta
2 rkl maissitärkkelystä
ripaus suolaa
100 g osittain sulanutta voita (1 dl)

halutessasi marmeladia kiillotukseen

 Kuori päärynät, poista niistä siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Purista vähän sitruunaa estämään tummuminen ja jätä odottamaan.
 Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe keskenään.
 Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja kääntele vaahtoon jauhoseos.
Lisää voi edelleen käännellen ja lopuksi raastettu inkivääri.
 Voitele ja jauhota tai vuoraa leivinpaperilla 24 senttinen kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.
 Painele päärynälohkot taikinaan ja paista puolisen tuntia 180 C uunissa. Kokeile tikulla jo aikaisemmin, sillä kakku ei saa kypsyä kuivaksi.


 Kuumenna halutessasi kattilassa muutama ruokalusikallinen aprikoosi- tai appelsiinimarmeladia ja siivilöi se. Viimeistele kakku hillokiillokkeella ja tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti